Τι λένε οι σεισμολόγοι Άκης Τσελέντης και Ευθύμιος Λέκκας
Διαφωνούν οι σεισμολόγοι για το σεισμό της Χαλκίδας
Κοινωνία
18/11/2014 | 10:21

Δείτε τα ΜΑΛΛΟΝ και τα ΙΣΩΣ των άλλων σεισμολόγων και τις γνωστές τους κόντρες οι οποίοι αναιρούν τους συναδέλφους τους αλλά και τους ίδιους τους εαυτούς, με διφορούμενες προβλέψεις που περισσότερο τρομοκρατούν παρά καθησυχάζουν…

Χθες Βράδυ: Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο καθηγητής Γεωλογίας Πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας, σχετικά με τη διπλή σεισμική δόνηση των 5,2 Ρίχτερ στην Χαλκίδα που σημειώθηκε λίγο μετά τη 01:00 τα ξημερώματα Τρίτης.

Ο κ. Λέκκας σε τηλεοπτικές του δηλώσεις σημείωσε πως οι σεισμοί των 5,2 Ρίχτερ έγιναν αισθητοί κυρίως στην Αττική, αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας όπως η Λαμία, η Θεσσαλία, η Δυτική Στερεά και η Πελοπόννησος.

Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, τόνισε πως ο διπλός σεισμός «δεν προέρχεται από την Κεφαλονιά, καθώς εκεί δεν έγινε αισθητός». «Το επίκεντρο ήταν ο βόρειος Ευβοϊκός Κόλπος», συμπλήρωσε.

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, επίσης, εξήγησε πως: «Είναι παρήγορο ότι έγιναν οι τέσσερις σεισμικές δονήσεις, καθώς εκτονώνεται το φαινόμενο και δείχνει ότι έχουμε να κάνουμε με έναν μεγάλο κύριο σεισμό».

Σήμερα το πρωί(σε τηλεοπτική εκπομπή): Την εκτίμηση ότι μπορεί να μην είναι αυτός ο κύριος σεισμός εξέφρασε ο καθηγητής σεισμολογίας, Άκης Τσελέντης, τονίζοντας ότι τις επόμενες ημέρες πρέπει να είμαστε πολύ επιφυλακτικοί.

Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό  για τους σεισμούς, που σημειώθηκαν λίγα λεπτά μετά τη 1 τα ξημερώματα στον Ευβοϊκό κόλπο, ο κ. Τσελέντης δήλωσε ότι η περιοχή αυτή έχει πολύ μεγάλο σεισμικό δυναμικό, ενώ επισήμανε ότι η μετασεισμική ακολουθία δεν τον ικανοποιεί.

Παράλληλα, ο καθηγητής σεισμολογίας υπογράμμισε ότι η ανάλυσε έδειξε ότι το ρήγμα το οποίο ενεργοποιήθηκε, δεν είναι ακριβώς το ρήγμα της Αταλάντης, αλλά είναι λίγο προς τα ανατολικά από αυτό.

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer