Σε κλίμα πόλωσης και με το ψαλίδισμα της διαφοράς μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. να εξελίσσεται σε τάση οδεύει η χώρα στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.
Δημοσκόπηση για τον ΕΤτΚ: κλείνει η ψαλίδα
Πολιτική
04/01/2015 | 08:32
Σε κλίμα πόλωσης και με το ψαλίδισμα της διαφοράς μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. να εξελίσσεται σε τάση οδεύει η χώρα στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Στη δημοσκόπηση της εταιρίας Rass που δημοσιεύει ο «Ε.Τ.» το κόμμα του…
  1. Αλέξη Τσίπρα προηγείται της Ν.Δ. κατά 3,1% από 3,4% που είχε καταγραφεί την προηγούμενη εβδομάδα, ο Αντώνης Σαμαράς διατηρεί τη σαφή υπεροχή του στην καταλληλότητα πρωθυπουργού ενώ μια σειρά ευρημάτων στα ποιοτικά χαρακτηριστικά οδηγούν στο συμπέρασμα ότι τίποτα δεν έχει «κλειδώσει».
Οπως προκύπτει από την έρευνα που διενεργήθηκε αμέσως μετά τη λήξητης τρίτης άκαρπης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, την προκήρυξη πρόωρων εκλογών κι ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η επιχείρηση εκκένωσης του επιβατηγού oχηματαγωγού πλοίου «Norman Atlantic», έξι κόμματα μπαίνουν στη Βουλή, με τους ΑΝ.ΕΛ. να βρίσκονται μακριά από το στόχο των 3 ποσοστιαίων μονάδων και το ΚΚΕ να διεκδικεί μαζί με το Ποτάμι την τρίτη θέση.
Στην ακτινογραφία της πρόθεσης ψήφου διαφαίνεται πόλωση του εκλογικού σώματος καθώς είναι ενδεικτικό πως σε σχέση με την προηγούμενη καταγραφή της πρόθεσης ψήφου το άθροισμα των ποσοστών των δύο πρώτων κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ – Ν.Δ.) εμφανίζεται αυξημένο κατά 6,9% ενώ παράλληλα εμφάνισαν μείωση τα ποσοστά των μικρότερων κομμάτων καθώς κανένα δεν καταγράφεται σε ποσοστό μεγαλύτερο του 5%. Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 30,4%, η Ν.Δ. 27,3%, τρίτο κόμμα το ΚΚΕ με 4,8%, ακολουθεί το Ποτάμι με 4,7%, η Χρυσή Αυγή με 3,8%, το ΠΑΣΟΚ με 3,5%.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer