Μια συνεργασία σταθμός στη σχολική ζωή του τόπου μας ανακοινώθηκε σήμερα και επίσημα ανάμεσα στον Δήμο Κεφαλλονιάς, μέσω των δύο σχολικών επιτροπών του, και των Ιχθυοτροφείων Κεφαλλονιάς
Δήμος και Ιχθυοτροφεία συνεργάζονται για καλύτερα Σχολεία!
Κοινωνία
04/11/2016 | 14:37

Της Γιάννας Κουλουμπή

Μια συνεργασία σταθμός στη σχολική ζωή του τόπου μας ανακοινώθηκε σήμερα και επίσημα ανάμεσα στον Δήμο Κεφαλλονιάς, μέσω των δύο σχολικών επιτροπών του, και των Ιχθυοτροφείων Κεφαλλονιάς. Στη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Δημοτικό Θέατρο “Ο Κέφαλος”, παρόντες για το σκοπό αυτό ήταν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, κ. Ευάγγελος Κεκάτος, η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Ββάθμιας Εκπαίδευσης, κα Μαρία Κουνάδη, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Αβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Γιώργος Κατσιβέλης, ο Διευθυντής των Ιχθυοτροφείων, κ. Ευάγγελος Βολτέρας, καθώς και η συνεργάτης Επικοινωνίας των Ιχθυοτροφείων, κα Δανάη Γκιόκεζα.

Ο κ. Κεκάτος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους λέγοντας πως είναι σημαντικό να υπάρχει υγιής συνεργασία ανάμεσα στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, προς όφελος πάντα της κοινωνίας και έδωσε το λόγο στον κ. Κατσιβέλη, ο οποίος παρέθεσε σημαντικά στοιχεία οικονομικού ενδιαφέροντος που αποδεικνύουν ότι η Δημοτική Αρχή αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη ευαισθησία τα θέματα της εκπαίδευσης στο νησί μας. Ενδεικτικό αυτού είναι το γεγονός πως ενώ η Πολιτεία διαθέτει και στις δύο σχολικές επιτροπές κάπου 75000 ευρώ για την κάλυψη προβλημάτων που σχετίζονται με τη συντήρησή των σχολείων και τα λειτουργικά τους έξοδα, στον προϋπολογισμό του Δήμου προβλέφθηκε κονδύλι ύψους 85000 ευρώ. Έτσι κατόρθωσε να αντιμετωπίσει και να επιλύσει πάγια προβλήματα που ταλαιπωρούσαν τα σχολεία μας για δεκαετίες.

Στο ίδιο ύφος και η Μαρία Κουνάδη, εξήγησε πως αυτή η Δημοτική Αρχή, μέσα από τις σχολικές επιτροπές, προσπαθεί να κάνει πολλά περισσότερα από όσα γίνονταν στο παρελθόν και είναι πολύ σημαντικό το ότι έχει χορηγό σε αυτήν την προσπάθεια τα Ιχθυοτροφεία Κεφαλλονιάς.

Ο κ. Βολτέρας, στην δική του τοποθέτηση, έκανε μια μίνι αναδρομή στις προσπάθειες που καταβάλει η επιχείρηση να βοηθήσει εδώ και χρόνια συλλόγους, σωματεία, ευπαθείς ομάδες και δράσεις που συμβαίνουν κατά καιρούς στο Ληξούρι και όχι μόνο. Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε τα Ιχθυοτροφεία να λειτουργήσουν περισσότερο στοχευμένα και να στηρίξουν τη νέα γενιά, τα σχολεία μας. Έτσι κι αλλιώς είναι ήδη κοντά στα σχολεία αφού εδώ και χρόνια δεν είναι λίγοι οι μαθητές που έχουν ενημερωθεί από κοντά για τη λειτουργία των Ιχθυοτροφείων και την δουλειά που επιτελείται εκεί. Πλέον όμως αυτό θα γίνει πιο οργανωμένα, σε συνεργασία με τον Δήμο και η βοήθεια θα έχει διπλό στόχο. Αφενός μεν την οργάνωση κάποιων δράσεων στις οποίες θα συμμετέχουν μαθητές, αφετέρου δε στη χρηματοδότηση για την επίλυση προβλημάτων όπου αυτό είναι εφικτό.

Ο κ. Βολτέρας δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ομιλία του και στον παραολυμπιονίκη μας Γεράσιμο Πυλαρινό, του οποίου χορηγός είναι τα Ιχθυοτροφεία, εξηγώντας πως σίγουρα μέσα στις δράσεις που θα γίνουν θα περιλαμβάνεται και η παρουσία του Γεράσιμου στα σχολεία, ώστε να προωθηθεί η ολυμπιακή ιδέα και η αξία της προσπάθειας.

Την καταληκτική τοποθέτηση της συνέντευξης έκανε η κα Γκιόκεζα, αναφερόμενη στο πνεύμα όλων αυτών των δράσεων που σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν τα Ιχθυοτροφεία σε συνεργασία με τα σχολεία, ενώ απάντησε και σε απορίες δημοσιογράφων.

synergasia-ixthiotrofeia-2 synergasia-ixthiotrofeia-3 synergasia-ixthiotrofeia-4 synergasia-ixthiotrofeia-5

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer