Με αφορμή διαδικτυακά δημοσιεύματα για τις μελέτες των σχολικών κτιρίων και προς αποκατάσταση της αλήθειας, ο Δήμος επιθυμεί να ξεκαθαρίσει τα ακόλουθα.
Δήμος: Απάντηση για τις μελέτες των σχολικών κτιρίων
Κοινωνία
13/10/2015 | 10:38

Με αφορμή διαδικτυακά δημοσιεύματα για τις μελέτες των σχολικών κτιρίων και προς αποκατάσταση της αλήθειας, ο Δήμος επιθυμεί να ξεκαθαρίσει τα ακόλουθα:
Οι μελέτες των σχολικών κτιρίων εκπονούνται από τον ΟΣΚ και όχι από τον Δήμο.
Η καθυστέρηση παράδοσης των μελετών βαρύνει τον ΟΣΚ και όχι τον Δήμο. Οι όποιες τοποθετήσεις της Δημοτικής Αρχής πάνω στο θέμα είχαν να κάνουν με τις διαβεβαιώσεις που έδινε η διοίκηση του ΟΣΚ
Επί της ουσίας, όλες οι μελέτες έχουν ολοκληρωθεί. Απομένουν μόνο τυπικές λεπτομέρειες που πολύ σύντομα θα διευθετηθούν.
Το μείζον πρόβλημα είναι η χρηματοδότηση. Δυστυχώς μέχρι σήμερα η κυβέρνηση δεν έχει υλοποιήσει την υποχρέωσή της να στείλει τα χρήματα που απαιτούνται ώστε να θεραπευτούν οι καταστροφές που άφησε πίσω του ο σεισμός και για τον λόγο αυτό δεν έχει προχωρήσει καμία δημοπράτηση
Παρόλη αυτή την αδυναμία της κυβέρνησης, ο Δήμος δεν έχει μείνει αδρανής. Σαφώς και αναζητά και άλλες πηγές χρηματοδότησης. Έτσι έχει ήδη αποστείλει τον σχετικό φάκελο και στην Περιφέρεια.
Σε ότι αφορά στο ΕΠΑΛ Ληξουρίου, ο Δήμος σε συνεννόηση με τον ΟΣΚ προσπαθεί να επιλύσει όλα εκείνα τα γραφειοκρατικά προβλήματα που υπάρχουν ώστε να ξεκινήσει η εκπόνηση της μελέτης.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer