Αν σας αρέσει η μπουγάτσα, μην αντισταθείτε στον πειρασμό να δοκιμάσετε τη συγκεκριμένη που είναι δύο σε ένα!
Ο συνδυασμός γλυκού και ελαφρώς αλμυρού είναι μοναδικός καθώς τα τυριά δεν είναι «βαριά» και «δένουν» ευχάριστα με τη ζάχαρη.
Το μυστικό είναι στο φύλλο. Πρέπει να είναι τραγανό, γι’ αυτό επιλέξτε φύλλο κρούστας.
Υλικά
½ κιλό φύλλο κρούστας για γλυκό
½ κιλό ανθότυρο
¼ κιλού μανούρι
¼ φλιτζανιού γάλα
1 κουταλιά κόρν-φλάουερ
4 αυγά
¾ φλιτζανιού ζάχαρη
4 βανίλιες
Ζάχαρη άχνη και κανέλλα για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Χρησιμοποιούμε ταψί 40αρι αλουμινένιο. Στρώνουμε τα μισά φύλλα κάτω και τα κόβουμε σε σχήμα στρογγυλό. Χτυπάμε στο μίξερ το ανθότυρο και το μανούρι. Ανακατεύουμε το γάλα με το κορν –φλάουερ. Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη και τις 4 βανίλιες. Αναμειγνύουμε και δουλεύουμε όλα τα παραπάνω υλικά μαζί. Τα αδειάζουμε στο ταψί. Χαράζουμε τα φύλλα αφού τα στρώσουμε πάνω στην γέμιση και κόβουμε το περίσσευμα. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 35 με 40 λεπτά της ώρας. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.