Μια πανεύκολη συνταγή για σοκολατάκια που γίνεται γρήγορα για στιγμές που θέλουμε απαραιτήτως κάτι γλυκό να φάμε ή και να... προσφέρουμε
Σοκολατάκια με αμύγδαλα
Μαγειρική
02/05/2016 | 11:18
Μια πανεύκολη συνταγή για σοκολατάκια που γίνεται γρήγορα για στιγμές που θέλουμε απαραιτήτως κάτι γλυκό να φάμε ή και να… προσφέρουμε. 3 υλικά (αν και μπορείτε και με 2, θα δείτε γιατί), χωρίς ψήσιμο και τα σοκολατάκια σας είναι έτοιμα για να τα απολαύσετε!
Τι χρειαζόμαστε
- 300 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα ή άλλη που αρέσει σ’ εσάς
- 2 φλιτζάνια αμύγδαλα κοπανισμένα (όχι πολύ μικρά κομμάτια)
- Λίγο χοντρό αλάτι
Πώς θα ετοιμάσουμε τα σοκολατάκια
- Σε μπεν μαρί λιώνετε τη σοκολάτα
- Έχετε βάλει σε ένα μπολ τα αμύγδαλα και μόλις η σοκολάτα είναι έτοιμη, τα περιχύνετε και τα ανακατεύετε με κουτάλα
- Έχετε απλώσει στον πάγκο ένα φύλλο αντικολλητικό χαρτί ψησίματος για να ακουμπήσετε πάνω τα σοκολατάκια.
- Με ένα κουτάλι παίρνετε μικρές μπουκιές από το μπολ και τις τοποθετείτε στο χαρτί. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και σε σχάρα φούρνου. Ρίχνετε ελάχιστο χοντρό αλάτι πάνω από κάθε σοκολατάκι.
- Τα αφήνετε να στεγνώσουν για τουλάχιστον μιάμιση ώρα και τα σοκολατάκια σας είναι έτοιμα να τα προσφέρετε!
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
21:49