Τελέσθηκε, όπως η παράδοση αρμόζει στη Κεφαλονιά, το Πανηγύρι της Κατάθεσης της Τιμίας Εσθήτας της Υπεραγίας Θεοτόκου στο μικρό νησάκι του Δία.
Για πρώτη φορά Δεσπότης στο νησάκι του Δία
Εκκλησία
02/07/2016 | 18:30

Του Αντώνη Καγγελάρη

Τελέσθηκε σήμερα 2 Ιουλίου, όπως η παράδοση αρμόζει στη Κεφαλονιά, το Πανηγύρι της Κατάθεσης της Τιμίας Εσθήτας της Υπεραγίας Θεοτόκου στο μικρό νησάκι του Δία. Η πανήγυρις ξεκίνησε από χθες το βράδυ με τη τέλεση του Εσπερινού και του Όρθρου στην Ιερά Μονή Εσταυρωμένου Πεσσάδας, όπου και φυλάσσεται η Εικόνα της Παναγίας της Διώτισσας. Νωρίς το πρωί σήμερα η Εικόνα μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Πεσσάδας από τον Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως μας π. Φωτίο Γαβριελάτο, τον Εφημέριο της Μονής π. Μάρκο και την Ηγουμένη αδελφή Γερασιμία.

13537748_1118674468189196_4744837481254409504_n

Στο λιμάνι περίμενε πλήθος κόσμου που με πρώτο το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Δημήτριο αποπλεύσαμε για το νησί του Δία. Εκεί τελέσθηκε η πρώτη Ώρα, η Ακολουθία της Θείας Μεταλήψεως και στη συνέχεια η Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας. Μετά το πέρας της Θείας Ευχαριστίας ακολούθησε Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας επί του Νησιού και ένα σύντομο κήρυγμα από το Σεβασμιώτατο, ο οποίος συνέδεσε τη λιτανεία που τελέσθηκε με την όλη ζωή της εκκλησίας μας που είναι κι αυτή μια συγκεκριμένη πορεία προς τη σωτηρίας. Στο τέλος προσφέρθηκε  ένα κέρασμα που είχε ετοιμάσει η αδελφή Γερασιμία και ξεκίνησε το ταξίδι της επιστροφής.

Αξίζει:  Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι σύμφωνα και με πληροφορίες των παλαιότερων είναι η πρώτη φορα που Ιεράρχης τέλει τη Θεία Λειτουργία πάνω στη βραχονησίδα του Δία.

dias_panagia

dias_panagia

dhmhtrios_dias

nhsaki_dias

nhsaki_dias

dias_panagia

panacea_dias

dias_panagia

dias_panagia

dias_panagia

panacea_dias

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer