Για δύο “καυτά” ζητήματα που έχουν μετατραπεί σε “γεφύρι της Άρτας” από τους σεισμούς του 2014 μέχρι σήμερα, ρωτήθηκε από το Σάκη Βούτο η βουλευτής του Νομού Α. Θεοπεφτάτου.
Γιατί καθυστερούν οι εργατικές κατοικίες στο Ληξούρι και το Μουσείο Αργοστολίου
Πολιτική
12/11/2016 | 12:44

Για δύο “καυτά” ζητήματα που έχουν μετατραπεί σε “γεφύρι της Άρτας” από τους σεισμούς του 2014 μέχρι σήμερα, ρωτήθηκε από το Σάκη Βούτο η βουλευτής του Νομού Α. Θεοπεφτάτου. Πρόκειται για τις Εργατικές Κατοικίες Ληξουρίου και το Μουσείο Αργοστολίου.

Για τις Εργατικές Κατοικίες δεν είπε κάτι καινούργιο καθώς ακόμη αναμένονται οι μελέτες από το Υπουργείο για την επισκευή και την ανακατασκευή των κατοικιών σύμφωνα με τον τελευταίο αντισεισμικό κανονισμό ενώ για το Μουσείο τόνισε ότι υπάρχει συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας και του γραφείου της ώστε να κατατεθεί μία οικονομοτεχνική μελέτη που να υποδεικνύει ποια είναι η προσφορότερη λύση, είτε επισκευή είτε ανακατασκευή.

Η άποψη του Υπουργείου είναι η κατασκευή νέου κτιρίου ενώ η άποψη της Περιφέρειας και της βουλευτού είναι η επισκευή κυρίως διότι δεν υπάρχουν τα απαραίτητα κονδύλια για ένα νέο σύγχρονο κτίριο. Πάντως σε κάθε περίπτωση η διαδικασία αναμένεται χρονοβόρα και δεν προβλέπεται σύντομα το Μουσείο να δοθεί σε χρήση.

Πηγή: portoni.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer