Ιδιαίτερα οξύς ήταν ο υφυπουργός Ανάπτυξης σε συνέντευξή του, μιλώντας για τον ΕΝΦΙΑ
Γιακουμάτος: «Θα χαστούκιζα αυτόν που έκανε τα λάθη στον ΕΝΦΙΑ»
Πολιτική
26/08/2014 | 18:31

Ιδιαίτερα οξύς ήταν ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γεράσιμος Γιακουμάτος, σε συνέντευξή του, μιλώντας για τον ΕΝΦΙΑ, μη διστάζοντας να δηλώσει ότι θα χαστούκιζε αυτόν που έκανε τα λάθη στους υπολογισμούς των εκκαθαριστικών του συγκεκριμένου φόρου.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για θέματα της αρμοδιότητάς τους αλλά και για τη φορολογία, ο κ. Γιακουμάτος υπογράμμισε ότι παραμένει πιστός σε προηγούμενη δήλωσή του ότι «θα χαστούκιζε αυτόν που έκανε τα λάθη», προσθέτοντας όμως ότι αυτά θα διορθωθούν, όπως έχουν αποδείξει οι ενέργειες του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη.

Λάθος η αύξηση του ΦΠΑ σε βασικά προϊόντα

Τόνισε ακόμη  ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να αυξήσει τον ΦΠΑ στο επονομαζόμενο «καλάθι της νοικοκυράς». Όπως υπογραμμίζει κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει και «θα πρέπει να το σκεφθεί οπωσδήποτε ο υπουργός Οικονομικών.  Όταν η Αγγλία έχει μηδενικό ΦΠΑ στο γάλα, εδώ δεν μπορεί από το 13% να πάει παραπάνω. Αυτό θα είναι καταστροφή. Άρα λοιπόν θεωρώ ότι είναι πολιτική σκέψη η οποία σιγά- σιγά θα διαμορφωθεί στη βάση της πραγματικής ελληνικής οικονομίας. Με όρους πραγματικής οικονομίας και με όρους φτώχειας που υπάρχει σήμερα στη χώρα».

Αναφερόμενος στο θέμα του ΦΠΑ στα νησιά, διευκρίνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει διαχωρισμός τους, καθώς υπάρχουν νησιά στα οποία θα πρέπει να διατηρηθεί ο χαμηλός συντελεστής, αλλά και κάποια (όπως Μύκονος και Σαντορίνη) στα οποία θα ήταν ορθό να αυξηθεί.

Καλή αρχή η μείωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης

Επίσης ο υφυπουργός Ανάπτυξης υποστηρίζει ότι η μείωση του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης θα ήταν ένα καλό ξεκίνημα, καθώς η αύξησή του οδήγησε σε μείωση κατά 400 εκατ. ευρώ τα κρατικά έσοδα.

«Θα ήταν ένα πολύ καλό ξεκίνημα να μπορέσουμε να ελαττώσουμε τον φόρο και να αυξηθούν και τα έσοδα του κράτους… Δεν ξέρω τι καταλαβαίνει η τρόικα. Εγώ ξέρω τι καταλαβαίνει ο ελληνικός λαός. Η Ελλάδα υποφέρει, κλείνουν μικρομεσαίες επιχειρήσεις που χρωστάνε 10- 30.000 ευρώ στον ΟΑΕΕ, στο ΙΚΑ, την εφορία. Βλέπω στην Ιταλία τι κάνει ο πρωθυπουργός Ρέντσι, βλέπω στη Γαλλία τι έγινε χθες. Κάπου πρέπει και εμείς να ορθώσουμε το ανάστημά μας. Δεν μπορούν να μην γίνουν οι 100 δόσεις, δεν μπορεί να μην μειωθούν οι συντελεστές, δεν μπορεί να μην μειωθεί ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης. Αυτά μπορεί η ελληνική κυβέρνηση και ο κ. Σαμαράς να τα αντιμετωπίσουν», τόνισε χαρακτηριστικά.

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer