Θα έχουμε μια θετική τουριστική περίοδο, κάτι που μας δημιουργεί την υποχρέωση να είμαστε ακόμα πιο προσεκτικοί, ώστε να φύγουν οι επισκέπτες μας με την θετικότερη το δυνατόν εμπειρία
Γαλιατσάτος: «Συνιστώ στους επιχειρηματίες να προσέχουν περισσότερο τους τουρίστες»
Τουρισμός
21/07/2016 | 14:34

«Όλα τα στοιχεία συνηγορούν ότι θα έχουμε μια θετική τουριστική περίοδο, κάτι που μας δημιουργεί την υποχρέωση να είμαστε ακόμα πιο προσεκτικοί (φορείς , επιχειρήσεις, επαγγελματίες, κλπ), ώστε να φύγουν οι επισκέπτες μας με την θετικότερη το δυνατόν εμπειρία, στο τρέχον τρίμηνο (Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου), όπου θα δεχτούμε τον κύριο όγκο επισκεπτών», δήλωσε σήμερα στην ΕΡΤ Ζακύνθου, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Τουριστικής Προβολής Ιονίων νήσων Σπύρος Γαλιατσάτος.

Σύμφωνα με τον κ.Γαλιατσάτο, «είναι εντός των στόχων και προσδοκιών της Π.Ι.Ν., η τουριστική κίνηση στο Α’ εξάμηνο του 2016, με δεδομένη την αυξητική τάση στις αφίξεις τουριστών σε όλα τα Ιόνια, τα οποία μαζί με την Κρήτη και τις Κυκλάδες (Μύκονο, Σαντορίνη) πρωταγωνιστούν στην κορυφή των τουριστικών προορισμών της χώρας». Συγκεκριμένα, οι αεροπορικές αφίξεις εξωτερικού είχαν ανοδική πορεία και διαμορφώθηκαν ως εξής: Κέρκυρα +11,5%, Άκτιο +13,5%, Κεφαλονιά +9,5% και Ζάκυνθος +5,3%. «Μπορεί να φαίνεται ότι η Ζάκυνθος έχει το μικρότερο ποσοστό αύξησης, αλλά στην πραγματικότητα, έχει εξαντλήσει τα όρια της, αφού, δεν έχει πλέον άλλα διαθέσιμα δωμάτια και εξάλλου σε σύγκριση με την Κεφαλονιά και τη Λευκάδα, δέχεται πολύ περισσότερους τουρίστες», εξήγησε ο κ.Γαλιατσάτος. Αναφερόμενος στον οδικό τουρισμό κυρίως από τις Βαλκανικές χώρες, τόνισε, πως, «παρουσιάζει άνοδο (Σερβία, Σκόπια, Βουλγαρία, Ρουμανία, Μολδαβία), αλλά και από την Τουρκία εμφανίζεται για πρώτη φορά έντονη παρουσία, με κύριο χαρακτηριστικό την υψηλή καταναλωτική δαπάνη». «Αξιοσημείωτη», είναι τέλος, όπως είπε, «η παρουσία τουριστών – επισκεπτών από τις χώρες της Άπω Ανατολής (Κίνα, Κορέα), κυρίως στη Ζάκυνθο».

Πηγή: ert.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer