Στην παραλία έχουν τοποθετηθεί ομπρέλες και ξαπλώστρες, λειτουργούν οι τουαλέτες και τα ντουζ
Αλυσανδράτος για Μύρτο: Είμαστε σε καλό δρόμο…
Πολιτική
20/07/2016 | 14:30

Την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα στον Μύρτο κλήθηκε να σχολιάσει στην εφημερίδα «Κ free press» ο Αντιδήμαρχος Πυλάρου Γεράσιμος Αλυσανδράτος. Ο κ. Αλυσανδράτος εξηγεί ότι η κατάσταση έχει ομαλοποιηθεί, ενώ από τώρα έχουν ξεκινήσει ενέργειες για τη νέα χρονιά, ώστε να μην αντιμετωπίσουμε ξανά τα ίδια προβλήματα. Οι δηλώσεις του ακριβώς ήταν:

«Όπως γνωρίζουμε ο Μύρτος αποτελεί το κορυφαίο σημείο αναφοράς για την Κεφαλλονιά και όχι μόνο. Επειδή είναι περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους αλλά και έντονου τουριστικού ενδιαφέροντος, οι προσπάθειές μας έχουν στόχο την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, παράλληλα με την ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία των δυνητικά πολυάριθμων επισκεπτών της. Λόγω της θέσης της και της απόστασής της από τον κοινωνικό ιστό της Πυλάρου είναι αυτονόητο ότι για την ομαλή και ασφαλή λειτουργία της Παραλίας πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα προσφοράς των απαραίτητων βασικών υπηρεσιών στους λουόμενους.

Φέτος, είναι αλήθεια, καθυστέρησε σημαντικά η οργάνωση της Παραλίας μας. Αυτό οφειλόταν, αφενός στο γεγονός ότι η Πολιτεία άργησε να αποφασίσει για τον φορέα που θα εκμεταλλευτεί τουριστικά τις παραλίες και αφετέρου στα προβλήματα που δημιουργούνται από τους αυστηρούς όρους υψηλής προστασίας που βάζει το γνωστό πια Π.Δ.441\2009 για την Παραλία του Μύρτου. Αυτή τη στιγμή όμως, βρισκόμαστε σε ένα αρκετά καλό σημείο. Στην παραλία έχουν τοποθετηθεί ομπρέλες και ξαπλώστρες, λειτουργούν οι τουαλέτες και τα ντουζ. Επίσης έχουν τοποθετηθεί οι διάδρομοι για την ασφαλή πρόσβαση των ΑΜΕΑ και οι προστατευτικές πινακίδες περιορισμού της παραμονής στα άκρα της Παραλίας για λόγους ασφάλειας. Την παραλία επιτηρούν καθημερινά δύο ναυαγοσώστες λόγω του χαρακτηρισμού της ως πολυσύχναστης. Ο Δήμος επιμελείται της καθαριότητας και λειτουργεί καντίνα με τα βασικά επιτρεπόμενα είδη. Για την επόμενη χρονιά , με βάση τη φετινή εμπειρία αλλά και την αναμενόμενη απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας για την ακύρωση μέρους του Π.Δ., έγκαιρα θα προγραμματίσουμε τις ενέργειές μας, ώστε να ελαχιστοποιήσουμε και ή δυνατόν να μηδενίσουμε τα εμπόδια που οδηγούν στην καθυστέρηση οργάνωσης της παραλίας μας».

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer