Το έργο της αποκατάστασης της Γέφυρας De Bosset φαίνεται να βαίνει προς την ολοκλήρωσή του μετά από αρκετά χρόνια.
Γέφυρα De Bosset: Μπήκαν και τα φωτιστικά
Κοινωνία
12/02/2016 | 18:49

Το έργο της αποκατάστασης της Γέφυρας De Bosset φαίνεται να βαίνει προς την ολοκλήρωσή του μετά από αρκετά χρόνια.

Είναι ένα από τα έργα που ανάμεναν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι Κεφαλονίτες καθώς στόχος του ήταν να αναδείξει και πάλι το μεγαλείο της μοναδικής, ίσως, λίθινης γέφυρας στην Ευρώπη που είχε υποστεί ταλαιπωρία και καθίζηση στο πέρασμα του χρόνου.

Ένα έργο του Υπουργείου Πολιτισμού που πριν ένα χρόνο είχε δημιουργήσει πολλές συζητήσεις καθώς δεν ήταν λίγοι αυτοί-μεταξύ τους και ο Δήμος Κεφαλλονιάς-που διαφώνησαν με την τοποθέτηση στο δάπεδο του συγκεκριμένου βιομηχανικού κυβόλιθου καθώς δεν ταιριάζει με την ιστορικότητα του μνημείου.

Είχαν γίνει και συγκεκριμένες αναφορές προς το Υπουργείο Πολιτισμού, πλην όμως αυτό τις αγνόησε.

Σήμερα προστέθηκαν και τα φωτιστικά μέσα και ήδη και αυτά προκαλούν αντιδράσεις.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι τα συγκεκεριμένα φωτιστικά ταιριάζουν σε δρόμους και πλατείες όχι όμως σε ένα μνημείο όπως η Γέφυρα De Bosset. Δεν πρόκειται να αναδείξουν σωστά την μοναδικότητά του τονίζουν. Θα προτιμούσαν χαμηλά φωτιστικά τύπου χελώνας στο ύψος του στηθαίου. Ένας τέτοιος φωτισμός θα ήταν ο ενδεδειγμένος για την γέφυρα σημειώνουν

Πάντως το Υπουργείο Πολιτισμού δεν φαίνεται να συμμερίζεται αυτή την άποψη και άλλωστε αυτό είναι και το καθύλην αρμόδιο για το έργο που αν και αναμενόταν με ανυπομονησία, ίσως να ανοίξει ένα νέο κύκλο συζήτησης για την τύχη της γέφυρας και την αισθητική της.

an-190 an3-25Πηγή: anexarttitosblog.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer