Ραγδαίες φαίνεται πως είναι οι εξελίξεις στη μητρόπολη Κεφαλληνίας ύστερα από την αιφνίδια επιδείνωση της υγείας του Μητροπολίτη κ. Σπυρίδωνα.
Βάζουν Τοποτηρητή στη Μητρόπολη Κεφαλληνίας;
Δημοφιλή
23/12/2014 | 12:06

Του Παναγή Φωκά

Ραγδαίες φαίνεται πως είναι οι εξελίξεις στη μητρόπολη Κεφαλληνίας ύστερα από την αιφνίδια επιδείνωση της υγείας του Μητροπολίτη κ. Σπυρίδωνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται μετά τις γιορτές να συγκληθεί η ΔΙΣ (Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος) προκειμένου να ορίσει Τοποτηρητή στην Ιερά Μητρόπολη Κεφαλληνίας. Κάτι τέτοιο θα ήταν άκομψο να συμβεί μέσα στις γιορτές και ενώ ο Σπυρίδωνας δίνει μάχη για τη ζωή του στην εντατική του Ναυτικού Νοσοκομείου.
Σύμφωνα με το τυπικό της Εκκλησίας της Ελλάδος, όταν ένα μητροπολίτης πεθαίνει ή παραιτείται, τοποτηρητής αναλαμβάνει ο γηραιότερος Μητροπολίτης από όμορη μητρόπολη. Για τη Κεφαλονιά ο γηραιότερος Μητροπολίτης από όμορη Μητρόπολη είναι ο Ηλείας και Ωλένης κ. Γερμανός ο οποίος είναι εξαιρετικά δύσκολο τη παρούσα χρονική περίοδο να δεχθεί (μεγάλος σε ηλικία). Αμέσως μετά γηραιότερος Μητροπολίτης είναι ο Κερκύρας κ. Νεκτάριος ο οποίος ενδέχεται να δεχθεί αυτό το πόστο μέχρι την εκλογή νέου Μητροπολίτη στη Κεφαλονιά.

Τον Φεβρουάριο αναμένονται εξελίξεις σε τρεις Μητροπόλεις

Η αιφνίδια επιδείνωση της υγείας του Κεφαλληνίας «άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου» μας έλεγε πριν από λίγο έμπειρος δημοσιογράφος που ασχολείται χρόνια με το εκκλησιαστικό ρεπορτάζ. Και αυτό γιατί τρεις Μητροπόλεις ενδέχεται να «αλλάξουν χέρια». Πρόκειται για τις Μητροπόλεις Παραμυθίας, Νέας Κρήνης & Καλαμαρίας και Κεφαλληνίας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο Αρχιεπίσκοπος είναι αποφασισμένος να συγκαλέσει εκτάκτως εντός του Φεβρουαρίου έκτακτη σύγκλιση της Ιεραρχίας με σκοπό την εκλογή τριών νέων Μητροπολιτών.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer