Σημαντικές επαφές του Αντιπεριφερειάρχη Χρ. Σκούρτη στην τουριστική έκθεση της Βιέννης
Αύξηση της κρουαζιέρας κατά 10% στα Ιόνια Νησιά
Πολιτική
14/01/2013 | 18:06

Με αύξηση στις προκρατήσεις, της τάξης του 20%, η Ελλάδα ανακάμπτει και επιστρέφει στην κορυφή των προτιμήσεων των Αυστριακών.

Αυτό είναι το αρχικό και συνάμα το βασικό συμπέρασμα από την έκθεση της Βιέννης, στην οποία συμμετείχε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με το δικό της περίπτερο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας και Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού της Π.Ι.Ν. Χρήστος Σκούρτης, ο οποίος συμμετείχε στην έκθεση, πραγματοποίησε επαφές με δημοσιογράφους του τουριστικού ρεπορτάζ και ταξιδιωτικούς πράκτορες, ενώ χαιρέτισε στην εκδήλωση που οργάνωσε ο Δήμος της Κέρκυρας, προσκαλώντας παράγοντες του τουρισμού να επισκεφτούν τα Ιόνια Νησιά.

Επίσης, ο κ. Σκούρτης έδωσε Συνέντευξη Τύπου σε κρατικά τηλεοπτικά κανάλια της Αυστρίας, σε συνέχεια της φιλοξενίας των δημοσιογράφων στα Ιόνια Νησιά, καθώς επίσης και σε τοπικά ραδιόφωνα με στόχο την καλύτερη προβολή των νησιών.

Κατά τη διάρκεια των επαφών που είχε ο κ. Σκούρτης, συμφώνησε να φιλοξενηθούν στην Περιφέρεια δημοσιογράφοι κρατικού καναλιού, με την υποχρέωση από την πλευρά τους να γυρίσουν ντοκιμαντέρ σχετικά με τα Ιόνια Νησιά.

Ο Αντιπεριφερειάρχης, σε στενή συνεργασία που είχε με το Δ/ντή του ΕΟΤ στη Βιέννη, Παν. Σκορδά, προγραμμάτισε μελλοντικές δράσεις της Π.Ι.Ν., με στόχο την αυστριακή αγορά.

Σημαντική ήταν η συνάντηση του κ. Αντιπεριφερειάρχη με στελέχη των Μινωικών Γραμμών, Μ. Χατζάκη (μέλος του Δ.Σ. της εταιρείας) και Ελ. Ηλιάδη, υποδιευθυντή πωλήσεων στην Ευρώπη, με θέμα συζήτησης την απευθείας σύνδεση της Κέρκυρας με την Ιταλία και την έκδοση ενιαίου εισιτηρίου μέχρι την Κέρκυρα.

Βάρος έδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης και στη συνάντηση με το Διευθυντή της MSG, Thomas Boem. Πρόκειται για το Διευθυντή κορυφαίας εταιρείας με επιχειρηματική δραστηριότητα στις κρουαζιέρες από τον οποίο ζήτησε την ανάπτυξη της κρουαζιέρας στα νησιά του Ιονίου, για να λάβει τη διαβεβαίωση ότι η αύξηση για τη φετινή περίοδο στα Ιόνια Νησιά θ’ αγγίξει το 10%.

Τέλος, ο κ. Σκούρτης είχε συνάντηση με στελέχη της αεροπορικής εταιρείας ΝΙΚΙ και συζήτησε τη δυνατότητα ταχύτερης έναρξης των πτήσεων, καθώς και τη αύξηση της συχνότητας των πτήσεων από την Αυστρία.

  Σημειώνεται ότι την υποστήριξη του περιπτέρου της Π.Ι.Ν. είχε η Εταιρεία Τουρισμού Ιονίων Νήσων.

 

biennh

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer