Κάποιοι έχουν το θράσος να μιλάνε σήμερα για «παραχάραξη της αλήθειας».
Αυτή ειναι η αλήθεια για το μεγάλο έργο στο ιστορικό κέντρο Αργοστολίου
Κοινωνία
25/02/2016 | 12:00

Επειδή στους πολίτες πρέπει να λέμε όλη την αλήθεια και μάλιστα με απλά λόγια, θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε πως όταν η Δημοτική Αρχή αποφάσισε να προχωρήσει το όραμά της για ένα νέο Αργοστόλι, έλαβε υπόψιν της όσες μελέτες ή προμελέτες υπήρχαν από προκατόχους της.

Όμως, άλλο προμελέτη και άλλο μελέτη. Άλλο προσχέδιο και άλλο τελικό σχέδιο. Πρέπει λοιπόν να γνωρίζουν οι πολίτες της Κεφαλονιάς ότι τα τελικά σχέδια και η μελέτη που παρουσιάστηκαν στους επιχειρηματίες της Πλατείας Βαλλιάνου και της οδού Π. Βαλλιάνου την Δευτέρα 22/02/2016 είναι αποτέλεσμα πολλών τροποποιήσεων και πολλής δουλειάς από τις Τεχνικές Υπηρεσίες εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια, ώστε να ξεπεραστούν προβλήματα τεχνικής και γραφειοκρατικής φύσης. Επομένως, το να μιλάμε για προμελέτες και επιπλέον προμελέτες επειδή οι πρώτες δεν μας ικανοποιούσαν, δεν έχει νόημα. Νόημα θα είχε αν αυτές είχαν γίνει τελικές μελέτες και είχαν προχωρήσει στο πλαίσιο της διαδικασίας που απαιτείται μέχρι να υλοποιηθεί το έργο.

lukoudhs_plateia

Τι θέλουμε να πούμε με απλά και ξεκάθαρα λόγια; Ένα έργο απαιτεί την μελέτη του, την ένταξή του σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, την δημοπράτηση και την υλοποίησή του. Η αλήθεια λοιπόν είναι μία! Η μόνη Δημοτική αρχή που δούλεψε επισταμένως σε αυτό το επίπεδο και με στόχο την υλοποίηση ήταν του Αλέξανδρου Παρίση. Και οραματίστηκε και μελέτησε και ενέταξε και δημοπράτησε και θα εκτελέσει αυτό το μεγάλο έργο! Οι Τεχνικές Υπηρεσίες αυτής της Δημοτικής Αρχής μάλιστα, έχουν στο τιμόνι τους τον Διονύση Λυκούδη. Αυτό για κάποιους ίσως να μην είναι ευχάριστο, είναι όμως χρήσιμο για τον τόπο. Επομένως, ας αφήσουμε τους πολίτες να κρίνουν τα των μελετών και των υλοποιήσεων σε λίγα χρόνια.

Και κάτι ακόμη: όπως πληροφορούμαι η εταιρεία που εκπόνησε την συγκεκριμένη προμελέτη παρέμεινε απλήρωτη για την δουλειά αυτή μέχρι και την εποχή της Δημοτικής Αρχής Παρίση!!!

Και μετά και από αυτό κάποιοι έχουν το θράσος να μιλάνε σήμερα για «παραχάραξη της αλήθειας».

Ντροπή!!!

lukoudhs_parishs

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer