Θα πραγματοποιηθεί και φέτος την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου.
Αυστηρή προτεραιότητα για την Δημοτική Αρχή η «Εβδομάδα Απόδημου»!
 Ομογένεια
02/05/2014 | 15:36

Είναι βέβαιο ότι η “καρδιά” του Κεφαλονίτη εκτός του Νησιού του, “κτυπά” πιο έντονα ως προς τη σχέση του με το Νησί του.
Αυτός ο παλμός γίνεται πιο έντονα συναισθηματικός όσο μεγαλώνει η απόσταση από τη Γενέτειρά του.
Νόστος, επιθυμία, αναμνήσεις, συγγένειες, φιλίες ….. όλα γίνονται πιο ευαίσθητα, πιο ευάλωτα στους συμπατριώτες μας ,μονίμους κάτοικους του εξωτερικού.
Με κάθε τρόπο ο Απόδημος δηλώνει το παρών του στο Νησί μας είτε με Δωρεές, είτε με Υποτροφίες, είτε συμβάλλοντας στην οικονομική ζωή του τόπου με σημαντικές επενδύσεις.
Ο Δήμαρχος κ.Αλέξανδρος Παρίσης και οι Συνεργάτες του της Δημοτικής Αρχής από την πρώτη στιγμή της Δημαρχιακής Θητείας έθεσαν ως αυστηρή προτεραιότητα την ενίσχυση των δεσμών του Απόδημου Κεφαλονίτη με το Νησί του.
Αυτό επετεύχθη με διάφορους τρόπους, μεταξύ των οποίων η Θεσμική Εκπροσώπηση του Νησιού στις κορυφαίες Πολιτιστικές Εκδηλώσεις των Συλλόγων και Αδελφοτήτων στη Νέα Υόρκη, από τον αρμόδιο Α/Δήμαρχο.
Επίσης η αναβάθμιση της “Ημέρας του Απόδημου” σε “Εβδομάδα του Απόδημου”, την πρώτη εβδομάδα κάθε Αυγούστου, ενισχύει με το συμβολικό αυτό τρόπο τις επαφές, εκδηλώσεις και Συνεδριακές δραστηριότητες των ομογενών στην Κεφαλονιά.
Η “Ισχυρή Κεφαλονιά” έγινε ισχυρότερη με τον έμπρακτο σεβασμό της στην Οικογένεια των Αποδήμων μας, δίνοντας την ευκαιρία στους Κεφαλονίτες 2ης και 3ης πλέον γενιάς στο εξωτερικό, να αναπτύξουν περαιτέρω τους δεσμούς καταγωγής τους.
Η επιλογή για την περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων – δική σας Απόφαση.

Ευάγγελος Κεκάτος
Α/Δήμαρχος Λειβαθούς
(Πολιτισμού – Τουρισμού)

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer