Η αποστολή της Περιφέρειας μας απαρτίζεται από συνολικά 24 μαθητές οι οποίοι προέρχονται από την Κέρκυρα, την Κεφαλονιά, τη Ζάκυνθο και τη Λευκάδα.
Από τα θρανία στα έδρανα του Ευρωκοινοβουλίου (βίντεο)
Κοινωνία
18/03/2015 | 08:56

Αποστολή στο Στρασβούργο:
Μιχάλης Ανδρεαδάκης

 
Τη θέση των ευρωβουλευτών στα έδρανα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα πάρουν για μια ημέρα μαθητές ηλικίας 16-18 ετών από τα Ιόνια Νησιά στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος Euroscola. Η αποστολή της Περιφέρειας μας απαρτίζεται από συνολικά 24 μαθητές οι οποίοι προέρχονται από την Κέρκυρα, την Κεφαλονιά, τη Ζάκυνθο και τη Λευκάδα. Τη Δευτέρα αναχώρησαν μαζί με τους συνοδούς τους ακτοπλοϊκώς μέσω Ηγουμενίτσας και αφού έκαναν την Τρίτη μια ενδιάμεση στάση στην Πάρμα της Ιταλίας, θα φτάσουν την Τετάρτη στο Στρασβούργο. Euroscola

Η «Euroscola Day» θα διεξαχθεί από το πρωί της Πέμπτης (19/3) μέχρι το απόγευμα και θα μετέχουν περίπου 600 μαθητές από όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, συγκροτώντας ουσιαστικά ένα μεγάλο φόρουμ έκφρασης και ανταλλαγής απόψεων πάνω σ’ όλα τα ζητήματα που απασχολούν τη νεολαία και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για την Ευρωπαϊκή Ενωση και τον τρόπο λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, θα μετέχουν σε πολύγλωσσες ομάδες συνεργασίας παρουσιάζοντας τις θέσεις τους πάνω σε συγκεκριμένες θεματικές ενότητες και παράλληλα θα κληθούν να απαντήσουν σε μια σειρά ερωτήσεων στα πλαίσια του παιχνιδιού Eurogame.
Η επιλογή των μαθητών από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων έγινε βάσει του βαθμού που συγκέντρωσαν στον γραπτό διαγωνισμό, που έδωσαν με θέμα: «Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετά τη Συνθήκη της Λισαβόνας έχει πιο ενισχυμένο ρόλο στη διαμόρφωση της Ευρώπης. Ποιος είναι ο ρόλος του Ευρωπαίου πολίτη και πώς μπορεί να ακουστεί δυνατότερα η φωνή του στην Ευρώπη;». Η βαθμολογία τους προέκυψε κατά 60% από την έκθεση τους, 20% από τις γενικές επιδόσεις τους στο σχολείο και 20% και τις πιστοποιημένες γνώσεις τους στην αγγλική ή τη γαλλική γλώσσα.


Το
e-kefalonia.net θα καλύψει δημοσιογραφικά την ημερίδα μέσω του συντάκτη μας Μιχάλη Ανδρεαδάκη, ο οποίος επιλέχθηκε από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στη σχετική εκδήλωσης ενδιαφέροντος που έγινε για συμμετοχή δημοσιογράφου.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer