Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνεται η έκδοση των εγκυκλίων μεταθέσεων εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης 2013
Από Δευτέρα η υποβολή αιτήσεων για μεταθέσεις εκπαιδευτικών
Κοινωνία
18/01/2013 | 18:52

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνεται η έκδοση των εγκυκλίων μεταθέσεων εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης 2013.

Η υποβολή των αιτήσεων μετάθεσης ξεκινάει τη Δευτέρα 21-01-2013.

Σύμφωνα με το νέο «τοπίο» των μεταθέσεων με βάση νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας ισχύουν τα εξής:

1. Οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί τοποθετούνται οριστικά (παίρνουν δηλαδή οργανική θέση) όχι στο τέλος της πρώτης διετίας, όπως ίσχυε, αλλά στο τέλος του πρώτου χρόνου. Αν πάρουν μετάθεση στο ΠΥΣΠΕ μετάθεσης , αν όχι στην περιοχή του πρώτου διορισμού.

2. Καταργείται για όλους η υποχρεωτική διετία και για την υποβολή αίτησης για μετάθεση απαιτείται, πλέον, η υπηρεσία ενός έτους στην κατεχόμενη οργανική θέση.

3. Καταργείται ο διπλασιασμός των μορίων που ίσχυε για την τρίτη και τέταρτη χρονιά, για τους διορισθέντες από το 2010 και μετά.

Είναι αυτονόητο, όμως, ότι για τη φετινή χρονιά θα ισχύσει ο διπλασιασμός των μορίων για τους διορισθέντες του 2010, αφού οι συνάδελφοι προγραμμάτισαν τη μετάθεσή τους με βάση τον ισχύοντα Νόμο Ν.4038/12. Αυτό, εξάλλου, θα προβλέπεται και στην εγκύκλιο των μεταθέσεων, όπως διαβεβαιώνει το τμήμα μεταθέσεων του Υπ. Παιδείας.

4. Επανέρχεται σε ισχύ το άρθρο 8 του Π.Δ. 50/96, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 7 του Π.Δ. 100/97.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer