Είναι σαφές ότι η πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ-Γαλιατσάτου παρανόμησε και η χτεσινή απόφαση είναι παράνομη και ακυρώσιμη.
Αποχώρηση με αιχμές απο το Περιφερειακό Συμβούλιο του συνδιασμού Καλούδη
Πολιτική
10/11/2014 | 22:56

Η ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΤΙΚΗ, ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΗ, ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΥ ΑΝΑΓΚΑΣΕ ΣΕ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΝ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΧΤΕΣ

Χτές Κυριακή, με απουσία κάθε ζωντανής ή μαγνητοσκοπημένης ραδιοφωνικής ή τηλεοπτικής ή έστω ιντερνετικής μετάδοσης,χωρίς τη παρουσία έστω και ενός δημοσιογράφου, (απότοκο του γεγονότος ότι ο κόσμος πλήττει από τα στρογγυλέματα και τις αοριστίες του ΣΥΡΙΖΑ)) έγινε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων η «συζήτηση» για τον Προυπολογισμό 2015 της ΠΙΝ.

Ο Νόμος απαιτεί αποστολή προσκλήσεων και εισηγήσεων πέντε πλήρεις ημέρες πριν τη συνεδρίαση. Πολύ περισσότερο για το κορυφαίο «νομοθέτημα» του έτους που είναι η συζήτηση και ψήφιση του Προυπολογισμού.

Τι έπραξε όμως η πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ-ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΥ η οποία δεν είναι άπειρη, αλλά έμπειρη, καθόσον ο κ.Γαλιατσάτος ήταν 4 χρόνια Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλλονιάς και Ιθάκης με διοίκηση ΠΑΣΟΚ-Γεωργάτου, 4 χρόνια Επικεφαλής Παράταξης Αντιπολίτευσης στο ΠΣΙΝ, και πλείστα όσα άλλα έμπειρα στελέχη διαθέτει.

Στις 4 Νοέμβρη 2014 έστειλαν πρόσκληση για τον Προυπολογισμό για να συζητηθεί το Σάββατο 8 Νοέμβρη 2014, δηλ. προ 3 πλήρων ημερών, χωρίς να μας κοινοποιήσουν ή να έχουν αναρτήσει στο διαδίκτυο το κείμενο του Προυπολογισμού.

Στις 4 Νοέμβρη 2014 στέλνουν νέα πρόσκληση και αλλάζουν την ημερομηνία συζήτησης του Προυπολογισμού για τη Κυριακή 9 Νοέμβρη 2014, δηλ. 4 πλήρων ημερών αλλά το χειρότερο είναι και πάλι χωρίς να μας κοινοποιήσουν ή να έχουν αναρτήσει στο διαδίκτυο το κείμενο του Προυπολογισμού.

Το κείμενο του Προυπολογισμού το ανήρτησαν στο διαδίκτυο στις 6 Νοέμβρη 2014 και ενώ υποχρεούνταν να μας το στείλουν έστω και με email, ποτέ δεν μας το έστειλαν, ενώ κανονικά έπρεπε να μας τον στείλουν με κλητήρα τουλάχιστον προ 5 πλήρων ημερών. Αυτά είναι τα ελάχιστα δημοκρατικά και νόμιμα, για να μπορεί η αντιπολίτευση να μελετήσει το ογκώδες κείμενο, να διαβουλευθεί με το λαό και τα στελέχη της, να κάνει τη κριτική της και να ενημερώσει το λαό για τη στάση και τις επιλογές της εξουσίας.

Εάν τηρούσαν τις προεκλογικές κομματικές διακηρύξεις τους τότε θα εφάρμοζαν αυτό που εμείς κάναμε πράξη πριν από 15 χρόνια:( Ο κ. Σαρλής ως Δήμαρχος, ο ομιλών ως Πρόεδρος του Συμβουλίου και ο κ. Πουλιέζος ως Αντιδήμαρχος Οικονομικών: Στέλναμε στις παρατάξεις προσχέδιο Προυπολογισμού για να διατυπώσουν τις προτάσεις τους και όταν ήταν έτοιμο το σχέδιο Προυπολογισμού το έστελνα σε όλους τους συμβούλους με κλητήρα όχι 5 ημέρες πριν αλλά 15 ημέρες πριν τη συνεδρίαση, για την ημερομηνία της οποίας είχαν συμφωνήσει όλες οι παρατάξεις.)

Για την αντιδημοκρατική, αυταρχική και απαξιωτική συμπεριφορά που έχει η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – Θ. Γαλιατσάτου της Περιφέρειας, σημειώσαμε με ιδιαίτερη κατάπληξη τη παρατήρηση του Π.Σ. και μέλους της Οικονομικής Επιτροπής κ.Τσιλιμιδού , ο οποίος ενημέρωσε το σώμα ότι η πλειοψηφία επέδειξε απαξιωτική συμπεριφορά και δεν εισήγαγε τον προυπολογισμό στην Οικονομική Επιτροπή (εμάς μας απέκλεισαν από την Οικονομική Επιτροπή και δεν μας επέτρεψαν να βάλουμε ούτε υποψηφιότητα) ως μόνο και τακτικό θέμα, με ημερήσια διάταξη προ 3 ημερών, ως ώφειλαν, αλλά ως έκτακτο, κατεπείγον και …. μεταξύ άλλων θεμάτων ! ! !

Είναι σαφές ότι η πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ-Γαλιατσάτου παρανόμησε και η χτεσινή απόφαση είναι παράνομη και ακυρώσιμη.

Πέραν όμως από αυτό η όλη παράνομη διαδικασία είχε βαθύ αντιδημοκρατικό, αυταρχικό και αλλαζονικό χαραχτήτα αφού στέρησαν από την αντιπολίτευση τη νόμιμη προθεσμία,δυνατότητα και τα κείμενα να ενημερωθεί, να μελετήσει, να διαβουλευθεί με όλα τα στελέχη της, να συζητήσει με τις υπηρεσίες, να διασταυρώσει στοιχεία, να ελέγξει τους κωδικούς και τις καταστάσεις, να διαπιστώσει με πληρότητα τις ανεπάρκειες και τις ανακολουθίες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-Γαλιατσάτου. Πολύ περισσότερο που το 90% των οικονομικών θεμάτων, απευθείας αναθέσεων κλπ, δεν έρχονται ποτέ στο Περιφερειακό Συμβούλιο αλλά περνάνε μόνον από την Οικονομική Επιτροπή.

Αυτή τη παρανομία αλλά και την αλλαζονική ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ της πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ-Γαλιατσάτου, δεν μπορούσαμε να νομιμοποιήσουμε ούτε νομικά ούτε δημοκρατικά, και αφού τη καταγγείλαμε με την ομιλία του Επικεφαλής της Παράταξης, ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΜΕ αμέσως από τη συζήτηση και τη ψήφιση του Προυπολογισμού.

Στα δημοκρατικά δικαιώματα δεν χωράνε εκπτώσεις ούτε κομματικά εκπτωτικά κουπόνια.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer