Αποχώρησε από την χθεσινή επεισοδιακή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κεφαλονιάς η παράταξη της Ενωμένης Τετράπολης.
Αποχώρηση Καλαφάτη από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου
Πολιτική
11/11/2014 | 14:16

Αποχώρησε από την χθεσινή επεισοδιακή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κεφαλονιάς η παράταξη της Ενωμένης Τετράπολης, λόγω της απάντησης του δημάρχου σε ερώτηση του επικεφαλής της παράταξης Αλέκου Καλαφάτη, για το θέμα της ανακοίνωσης του γραφείου τύπου του δημάρχου εναντίον του προέδρου του ΤΕΕ Σταύρου Τραυλού.

Ο κ. Καλαφάτης έθεσε θέμα πριν τη συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης και ζήτησε από τον δήμαρχο να διορθώσει την τελευταία παράγραφο της ανακοίνωσης .

Συγκεκριμένα ο κ. Καλαφάτης είπε: «Ξέρω ότι πολλές φορές, εκ των πραγμάτων, προβαίνουμε σε ορισμένες υπερβολές, είτε στη ζώσα πολιτική αντιπαράθεση είτε στην γραπτή. θεωρώ ότι αυτή η δήλωση κ. δήμαρχε δεν είναι σωστή. Είναι απαράδεκτη η τελευταία της παράγραφος. Διότι τορπιλίζει τον πολιτικό διάλογο και θα πρέπει να το ξαναδούμε.

Θεωρώ ότι οι χαρακτηρισμοί που αφορούν στο ανωτέρω πρόσωπο είναι κατά πρωτοφανή τρόπο απαράδεκτοι. Ευτελίζουν μέσα από χονδροειδή και αφυή ευφυολογήματα τον πολιτικό διάλογο, δημιουργούν χάσματα πολιτικά, κοινωνικά, προσωπικά και αμαυρώνουν τον πολιτικό πολιτισμό μας. Επειδή μου είναι αδύνατο να δεχτώ πως ο κύριος δήμαρχος εγκρίνει τέτοιες δηλώσεις, επειδή είναι πολύ πιθανό εκ παραδρομής ή από υπερβάλλοντα ζήλο τρίτων προσώπων να διατυπώθηκαν αυτοί οι χαρακτηρισμοί ζητώ από τον κύριο δήμαρχο να επαναδιατυπώσει την σχετική ανακοίνωση ασκώντας μεν την όποια πολιτική κριτική επιθυμεί, αλλά απαλείφοντας τους απαράδεκτους χαρακτηρισμούς

Πιστεύω ότι, όχι μόνο εσάς, αλλά κανέναν από τους 41 δημοτικούς συμβούλους που είμαστε, εκφράζουν οι χαρακτηρισμοί που συνοδεύουν την τελευταία ανακοίνωση του γραφείο σας.

«Παρίσης: Ο Τραυλός θέλει να κάνει ζημιά στην Κεφαλονιά και τον Τουρισμό»
Ο δήμαρχος Κεφαλονιάς πήρε τότε το λόγο και απάντησε ότι «ο κ. Τραυλός έβγαλε ένα δελτίο με το οποίο δεν κοίταξε τίποτα άλλο από το να μαυρίσει την Κεφαλονιά, τον τουρισμό της Κεφαλονιάς κι να λέει πράγματα ανυπόστατα. Πρώτον, ήξερε πάρα πολύ καλά ο κ. Τραυλός ότι να μπορεί να έκανε πρόταση και να μην το δεχτήκανε ούτε η ΟΑΣΠ ούτε ο ΟΣΚ, να συμμετέχει το ΤΕΕ στους ελέγχους, αν ήθελε τους ελέγχους θα μπορούσε να τους κάνει μόνος του, δεν τον εμπόδισε κανείς. Έγιναν τρεις έλεγχοι, όχι μόνο οπτικοί αλλά και εργαστηριακοί με εντολή του υπουργού». Ήξερε λοιπόν, όπως θα επιβεβαιώσουν αύριο τα χαρτιά του ΟΣΚ που θα δημοσιοποιήσουμε, ότι όλα τα σχολεία αυτά έχουν ελεγχθεί.»

Ο κ. δήμαρχος έκανε λόγο για τέσσερις επιτροπές, μαζί με αυτήν του κ. Καρύδη που έλεγξαν τα σχολεία, κάτι που, όπως είπε, ο κ. Τραυλός το ήξερε.

Κλείνοντας, φανερά εκνευρισμένος, κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΤΕΕ Κεφαλονιάς ότι «τα κάνει όλα αυτά για να κάνει ζημιά και στον Τουρισμό και στην Κεφαλονιά». «Εάν τέτοιου είδους δημοσιεύματα τιμούν τον κ. Τραυλό εσείς όλοι οι 41 σύμβουλοι που είστε εδώ πέρα δέχεστε να υπάρξουν τέτοια δημοσιεύματα, από εκεί και πέρα όχι δεν αποσύρω το δημοσίευμα αλλά αν συνεχίσει έτσι θα βαδίσω και πιο κάτω, με χειρότερα δημοσιεύματα από αυτό που είδατε και διαβάσατε όλοι».

Μετά την απάντηση του δημάρχου και ενώ είχε προηγηθεί σοβαρό επεισόδιο ανάμεσα στους συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης και του προεδρείου, ο συνδυασμός Ενωμένη Τετράπολη αποχώρησε καταθέτοντας στα πρακτικά την παρακάτω δήλωση:

«Δυστυχώς ο κ. Δήμαρχος δεν είχε την ευαισθησία μετά τη δική μας παρότρυνση, να ανασκευάσει ή καθ’ οιονδήποτε τρόπο «διασκεδάσει» την αλγεινή εντύπωση που δημιούργησε με την επίμαχη ανακοίνωσή του.

Δυστυχώς πολιτικός διάλογος υπό την σκιά τέτοιων αηθειών είναι ανέφικτος.

Αποχωρούμε από τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αφενός ως ελάχιστη ένδειξη διαμαρτυρίας, αφετέρου λόγω αυτοσεβασμού, έναντι αυτών των τεκταινομένων που στιγματίζουν την τοπική πολιτική ζωή.»

kalafaths2

Πηγή: kefalonitikanea.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer