Έκκληση στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να απορρίψει το «παράλογο» αίτημα των δανειστών για την αλλαγή του καθεστώτος μειωμένου ΦΠΑ, που ισχύει σήμερα σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας
Αντιδρά η ΚΕΔΕ στην αύξηση του ΦΠΑ σε νησιά
Οικονομία
03/12/2014 | 15:32

Έκκληση στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να απορρίψει το «παράλογο» αίτημα των δανειστών για την αλλαγή του καθεστώτος μειωμένου ΦΠΑ, που ισχύει σήμερα σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας, απηύθυνε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, με επιστολή που απέστειλε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, τονίζοντας ότι «πρόκειται για ζήτημα εθνικής επιβίωσης η διατήρησή του, και όχι προνόμιο, όπως λανθασμένα κάποιοι θεωρούν».

Στην επιστολή, στην οποία μεταφέρει την ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ σχετικά με το ειδικό φορολογικό καθεστώς που ισχύει σήμερα σε νησιά και απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, ο κ. Πατούλης επισημαίνει ότι «το ειδικό φορολογικό καθεστώς προβλέφθηκε από την ελληνική Πολιτεία με σκοπό να αντισταθμίσει, ως ένα βαθμό, τις δυσκολίες στην καθημερινότητα των κατοίκων και το ανταγωνιστικό μειονέκτημα για τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες που ζουν και δραστηριοποιούνται στις περιοχές αυτές».

Επιπλέον, σημειώνει ότι «η ευρωπαϊκή Οδηγία 92/77/ΕΟΚ του Συμβουλίου της 19ης Οκτωβρίου 1992, στο άρθρο 120 προβλέπει εξαιρέσεις στην εφαρμογή τού κοινού συστήματος του ΦΠΑ στα κράτη-μέλη. Για τις εξαιρέσεις αυτές έχει τοποθετηθεί θετικά και ο αρμόδιος πρώην επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ κ. Όλι Ρεν, ενώ σημειώνουμε ότι η Οδηγία έχει εγκριθεί από όλα τα κράτη μέλη, με ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου Υπουργών».

Τέλος, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ αναφέρει ότι «η πρόταση των δανειστών να καταργηθεί το ειδικό φορολογικό καθεστώς που ισχύει σήμερα, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την ευρωπαϊκή Οδηγία» και τονίζει ότι «το δημοσιονομικό όφελος θα είναι αμελητέο».

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer