Την οξύτατη αντίδραση των προέδρων των ΤΕΙ προκαλεί η σχεδιαζόμενη από το υπουργείο Παιδείας αναδιάρθρωση του τεχνολογικού τομέα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης
Αντιδράσεις για καταργήσεις τμημάτων ΤΕΙ
tei-foithtes
Κοινωνία
19/10/2016 | 10:45

Την οξύτατη αντίδραση των προέδρων των ΤΕΙ προκαλεί η σχεδιαζόμενη από το υπουργείο Παιδείας αναδιάρθρωση του τεχνολογικού τομέα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων ΤΕΙ και απορρόφηση ολόκληρων ΤΕΙ από πανεπιστήμια. «Είναι γνωστό ότι η αναδιάρθρωση της ανώτατης εκπαίδευσης είναι στα προαπαιτούμενα του Μνημονίου, όπως ήταν και το σχέδιο «Αθηνά», όμως δεν είναι σε καμιά περίπτωση αποδεκτό να γίνουν ξανά τα ΤΕΙ το αποκλειστικό πεδίο βολής αυτής της πολεμικής άσκησης», τονίζει, σε ανακοίνωσή της, η γραμματεία της συνόδου των προέδρων ΤΕΙ, επιμένοντας στην ανάγκη τα ΤΕΙ να μετονομαστούν σε Πανεπιστήμια Εφαρμοσμένων Επιστημών και να έχουν τη δυνατότητα να δημιουργούν, υπό προϋποθέσεις, τρίτο κύκλο σπουδών, δηλαδή διδακτορικά. Σημειώνεται ότι το αίτημα αυτό δεν έχει γίνει αποδεκτό από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, στο πλαίσιο της διαβούλευσης επί του νομοσχεδίου για τις μεταπτυχιακές σπουδές. Αυτό μπορεί να συμβεί σε βάθος τριετίας και αφού αξιολογηθούν τα ΤΕΙ.

«Όλα τα ΤΕΙ έχουν αξιολογηθεί πρόσφατα με θετικές (ή και άριστες) αναφορές από τις Επιτροπές Εξωτερικής Αξιολόγησης της ανεξάρτητης Αρχής Διασφάλισης Ποιότητας (ΑΔΙΠ)… Επιπλέον, στις αξιολογήσεις, υπάρχουν αναφορές για τμήματα απόλυτα ικανά να οργανώσουν τρίτο κύκλο σπουδών (Διδακτορικά) τα οποία όμως δεν έχουν τη θεσμική δυνατότητα», απαντούν οι πρόεδροι των ΤΕΙ. Τονίζουν δε, ότι το σχέδιο περί του Ενιαίου Χώρου της Ανώτατης Εκπαίδευσης αναφέρεται, ουσιαστικά, σε κατακερματισμό των ΤΕΙ με «αναβάθμιση» ορισμένων τμημάτων σε πανεπιστημιακά μετά από «στοχευμένη» αξιολόγηση.

Πηγή: imerisia.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer