Ανακύκλωση; ΝΑΙ, Αλλά όχι με το αζημίωτο !!!
Οικολογία
18/05/2013 | 16:11

Του Διονύση Κορσιάνου

Τον Φεβρουάριο προτείναμε ως επιχείρηση διαχειρησης αποβλήτων στη Π.Ε Κεφαλονιάς το πιλοτικό πρόγραμμα ανακύκλωσης «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» ( Το πρόγραμμα έχει εγκριθεί από το υπουργείο παιδείας και τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας νέας γενιάς και το ΤΕΕ ) αφόρα την διαχείριση των απόβλητων τηγανελαιων από την επαγγελματική χρήση αλλά και την οικιακή , με ανταποδοτικά οφέλη σε παροχή δωρεάν πετρελαίου θέρμανσης προς τα δημοτικά σχολεία , ή εναλλακτικά με τρόφιμα προς το κοινωνικό παντοπωλείο του νησιού.
Η απήχηση και συμμετοχή των μαθητών, και των δημοτών ήταν και είναι μεγάλη , δεν συμβαίνει όμως και με τους επαγγελματίες εστιάτορες του νησιού το ίδιο , το αντίθετο μάλιστα ένα μεγάλο μέρος των ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ απαιτούν να επωφελούνται σε χρήμα οι ίδιοι την κοινωνική προσφορά , και όχι τα δημοτικά σχολειά και το κοινωνικό παντοπωλείο, για να παραδίδουν τα απόβλητα τους προς ανακύκλωση.
Δυστυχώς η αλληλεγγύη είναι Όρος προς εξαφάνιση μάλλον.
Εγώ προσωπικά δεν μπορώ να χαρακτηρίσω τον συλλογισμό και την ενέργεια αυτή.
Η ανακύκλωση σχετίζεται με το πολιτιστικό επίπεδο κάθε λαού. Είναι κουλτούρα, είναι τρόπος ζωής και αν οι πολίτες μιας χώρας υιοθετήσουν αυτόν τον τρόπο ζωής, τότε η ανακύκλωση θα γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας παρέχοντας ένα καθαρότερο περιβάλλον στα παιδιά μας.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer