Τριμελής αντιπροσωπεία από τον Δήμο της Sokobanja επισκέφτηκε από 9-εως 14 -9-2015 τον Αδελφό Δήμο της Κεφαλλονιάς, και συγκεκριμένα με την πρώην κοινότητα Μεταξάτων.
Αδελφοποίηση του Δήμου Sokobanja με την πρώην κοινότητα Μεταξάτων
Κοινωνία
01/10/2015 | 08:32

Τριμελής αντιπροσωπεία από τον Δήμο της Sokobanja από 9-εως 14 -9-2015 τον Αδελφό Δήμο της Κεφαλλονιάς, και συγκεκριμένα με την πρώην κοινότητα Μεταξάτων. Η Αδελφοποίηση αυτή διαρκεί πλέον 2 δεκαετίες.

Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας ήταν ο Λιουμπίνκο Μιλένκοβιτς, διευθυντής του Οργανισμού Τουρισμού και Πολιτισμού της Sokobanja, η Σάνια Κνέζεβιτς, Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβούλιου , και η Αλεξάνδρα Μίλετιτς, Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με εκπροσώπους των τοπικών Αρχών της Κεφαλλονιάς και συζήτησαν την προώθηση αμοιβαίας συνεργασίας σε όλους τους τομείς.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγής Δρακουλόγκωνας παρέθεσε προς τιμή τους δείπνο στην Σαμη, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γαλιατσάτος Σπύρος τους δέχθηκε στο Αργοστόλι και παρέθεσε δείπνο προς τιμή τους. Συζητήθηκε συνεργασία του Δήμου της Sokobanja, αλλά και της Σερβίας γενικότερα με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στον τομέα του Τουρισμού, ενώ το Captains table προσέφερε δωρεάν δείπνο προς την αντιπροσωπία.

Επίσης πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στον Δήμαρχο Κεφαλλονιάς κ. Αλέξανδρο Παρίση, στο γραφείο του Αντιδημάρχου κ. Δ. Λυκούδη έγινε σύσκεψη με την Αντιδήμαρχο Οικονομικών του Δήμου κ. Σοφία Γαρμπή η οποία είναι γνώστης των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων συνεργασίας των δυο Αδελφών Δήμων σε όλα τα επίπεδα. Ας σημειωθεί πως η Σερβία είναι χώρα προς ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και σύντομα ανοίγουν νέα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Σερβία.

Επίσης έγινε συνάντηση με το Δ.Σ. και τον Πρόεδρο κ. Γρηγορόπουλο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κεφαλλονιάς και Ιθάκης, με τον Διευθυντή της Α/βαθμιας εκπαίδευσης κ. Θ. Μπαγιώκης, και τον κ. Χρήστο Παπουτσή, Αντιπρόεδρο του Συλλόγου Δασκάλων για ανταλλαγή Δασκάλων της Sokobanja στα πλαίσια των νέων προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Γενικότερα υπήρχε αρκετό ενδιαφέρον για συνεργασία στον τουρισμό και πολιτισμό. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον και των δυο πλευρών εστιάστηκε στη μακροχρόνια ιδέα του Επιτίμου Προξένου κ. Βίκτωρα Ρουχωτά για το χτίσιμο του Σερβικού Σπιτιού στο Αργοστόλι σε συνεργασία με τους Αδελφοποιημένους δήμους από την Σερβία Sokobanja, Vozdovac, Sabac, Coka και η ένταξη σε κάποιο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα. Από κοινού συμφωνήθηκε από ελληνικής πλευράς η προώθηση του τουρισμού στην πανέμορφη Sokobabanja η οποία είναι από τα καλλίτερα τουριστικά θέρετρα στην Σερβία, και της Sokobanja προώθηση τουρισμού στην Κεφαλλονιά.

Στο τέλος ο Επίτιμος Πρόξενος κ. Β. Ρουχωτάς δήλωσε στα ΜΜΕ της Σερβίας ότι με την επίσκεψη της Αντιπροσωπείας από τον Αδελφό Δήμο της Sokobanja επιβεβαιώθηκε για ακόμη μια φορά η αληθινή φιλία του Σερβικού και Ελληνικού Λαού. Η εντύπωση που μας άφησε η Αντιπροσωπεία της Sokobanja είναι πολύ θετική. Με τον καλλίτερο τρόπο εκπροσωπήθηκε η πόλη τους, Sokobanja και η Σερβια γενικότερα. Η Αντιπροσωπία αναχώρησε με πολύ καλές εντυπώσεις και την πεποίθηση πως οι πρωτοβουλίες που δρομολογήθηκαν σε σύντομο χρονικό διάστημα θα φτάσουν σε επίπεδο εφαρμογής.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer