Εκατοντάδες αιτήσεις για υποψηφιότητες βουλευτών.
Έτοιμα τα ψηφοδέλτια της ΝΔ
Πολιτική
09/01/2012 | 01:03

Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν πως επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας για τη Νέα Δημοκρατία θα είναι ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Σταύρος Δήμας. Σε εκλόγιμες θέσεις θα είναι δύο στενοί συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, ο Χρύσανθος Λαζαρίδης και ο εκπρόσωπος Τύπου Γιάννης Μιχελάκης.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την «Δημοκρατία της Κυριακής» το 80% των ψηφοδελτίων της ΝΔ είναι ήδη έτοιμα. Στόχος είναι μέχρι το τέλος Ιανουαρίου να είναι όλα έτοιμα και να έχει απομείνει μόνο το Επικρατείας.
Όλο αυτό το διάστημα στο γραφείο του γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Λυκουρέντζου έχουν φτάσει περισσότερα από 820 βιογραφικά και αιτήσεις υποψήφιων βουλευτών από τους οποίους όμως μόνο οι 424 θα δουν τα ονόματα τους στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια.
Όλοι οι εν ενεργεία βουλευτές θα είναι αυτοδίκαια εκ νέου υποψήφιοι καθώς και περίπου 40 πολιτευτές του 2009, που είχαν χάσει την εκλογή τους στο νήμα. Οι υπόλοιποι θα αξιολογηθούν σε πρώτη φάση από την τριανδρία η οποία αποτελείται από τους Κ. Μπούρα, Ανδ. Λυκουρέντζο και Δ. Σταμάτη και την τελική απόφαση θα πάρει ο ίδιος ο Πρόεδρος του κόμματος.
Τεχνοκράτες θα είναι κυρίως τα νέα πρόσωπα που θα συμπληρώσουν τα ψηφοδέλτια της ΝΔ. Επίσης μεγάλο βάρος δίνεται και στις γυναίκες καθώς το ποσοστό της συμμετοχής τους στις μέχρι τώρα εκλογικές μάχες που έχει δώσει η «γαλάζια» παράταξη δεν είναι ικανοποιητική.
Ως επτασφράγιστο μυστικό θα κρατήσουν στην Συγγρού την συμμετοχή «λαμπερών» ονομάτων τα οποία αναμένεται να προσδώσουν αίγλη στις λίστες της ΝΔ. Όσον αφορά εκείνους που θα κοπούν, τα ονόματα τους θα ανακοινωθούν την τελευταία στιγμή, κι αυτό γιατί όπως λένε συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ: «Δεν θέλουμε να ανοίξουν εσωκομματικά μέτωπα στο παρά πέντε των εκλογών, αλλά ούτε και να προλάβουν να πάνε σε άλλο κόμμα ώστε να χάσει ψήφους το κόμμα».

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer