Με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη κόπηκε κι εφέτος η Πρωτοχρονιάτικη Αγιοβασιλόπιτα της Ιεράς Μητροπόλεως Κεφαλληνίας.
Έκοψε τη πίτα της η ιερά Μητρόπολη
Εκκλησία
03/01/2015 | 21:04

Του Αντώνη Καγγελάρη

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη κόπηκε κι εφέτος η Πρωτοχρονιάτικη Αγιοβασιλόπιτα της Ιεράς Μητροπόλεως Κεφαλληνίας από το Πρωτοσύγκελο της Μητροπόλεώς μας Παν. αρχιμ. π. Γεράσιμο Φωκά στο Πνευματικό κέντρο της Μητρόπολης «ο Απόστολος Παύλος».
Πριν την τελετή μίλησε ο Ιεροκήρυκας της Μητροπολεώς μας Αρχιμ. π. Δανιήλ Ζωγράφο ο οποίος στο μήνυμά του έδωσε τα σημεία που πρέπει να διέπουν τη ζωή μας και αυτές είναι η αγάπη και η ειρήνη που επιτυγχάνονται μέσω της προσευχής. Στη συνέχεια πήρε το λόγω ο Πρωτοσύγκελος ο οποίος στήριξε το λόγο του πάνω στην φράση από την Θεία Λειτουργία «εαυτούς και αλλήλους και πάσαν τη ζωή ημών Χριστώ τω Θεω παραθώμεθα», ενώ έκανε αναφορά στο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Σπυρίδωνα και στις δύσκολες ώρες που περνάει στο κρεβάτι του πόνου.
Έπειτα, πήρε το λόγο και ο κ. Γεράσιμος Σταματάτος που έκανε αναφορά στη τριακονταετή Διακονία του Μητροπολίτου μας και του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση. Τέλος, το λόγο πήρε ο Αντιδήμαρχος κ. Βαγγέλης Κεκάτος όπου ευχαρίστησε την εκκλησία της Κεφαλληνίας για τη κοινωνική της προσφορά.
Συγκινητική η στιγμή που προ του «Δι’ ευχών» ψάλλαμε όλοι μαζί κλήρος και λαός τη φήμη του Επισκόπου μας ευχόμενοι ταχεία ανάρρωση.

koph_pitas_mhtropolh1 koph_pitas_mhtropolh2 koph_pitas_mhtropolh3 koph_pitas_mhtropolh4 koph_pitas_mhtropolh5 koph_pitas_mhtropolh6 koph_pitas_mhtropolh7 koph_pitas_mhtropolh9 koph_pitas_mhtropolh10 koph_pitas_mhtropolh11 koph_pitas_mhtropolh12 koph_pitas_mhtropolh13 koph_pitas_mhtropolh14 koph_pitas_mhtropolh15 koph_pitas_mhtropolh16

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer