Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει τη νέα πρόκληση που έγινε σήμερα (13/9) εναντίον του Προέδρου της ΕΛΜΕ-ΚΙ .
Έγγραφη διερεύνηση για τον Πρόεδρο της ΕΛΜΕ-ΚΙ ζητά ο κ. Γκούσης!!!
Κοινωνία
13/09/2016 | 15:11

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει τη νέα πρόκληση που έγινε σήμερα (13/9) εναντίον του Προέδρου της ΕΛΜΕ-ΚΙ εκ μέρους της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης (ΠΔΕ) Ιονίων Νήσων. Συγκεκριμένα, ο Διευθυντής του σχολείου στο οποίο ο συνάδελφος Διονύσης Γεωργόπουλος έχει οργανική κλήθηκε από τη γραμματεία της ΠΔΕ να απαντήσει εγγράφως και κατεπειγόντως για ποιον λόγο ο εν λόγω συνδικαλιστής βρέθηκε στον αγιασμό και στα εγκαίνια του 1ου και 2ου ΓΕΛ Αργοστολίου. Να το πούμε καθαρά: βρίσκεται σε εξέλιξη μια κανονική διοικητική διερεύνηση, ως μέρος μιας άτυπης πειθαρχικής διαδικασίας. Το μήνυμα που θέλει να δώσει ο Διευθυντής της ΠΔΕ κ. Γκούσης και η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι η αποφασιστικότητά τους να μπουν νέα εμπόδια στην άσκηση του συνδικαλιστικού δικαιώματος. Να δείξουν πως δεν διστάζουν να προχωρήσουν σε ΕΔΕ και σε διώξεις. Το γεγονός ότι η ενέργεια αυτή γίνεται μία μέρα μετά τα βίαια επεισόδια σε βάρος του ταξικού συνδικάτου των εκπαιδευτικών του Νομού, δείχνει πως υπάρχει συνειδητή, πολιτικά καθοδηγούμενη, κλιμάκωση. Οι δηλώσεις του κ. Γκούση ότι «απαγορεύονται συνδικαλιστικά και πολιτικά μηνύματα», η νομιμοποίηση της παρουσίας της αστυνομίας μέσα στο σχολείο, οι εντολές για προληπτικές βίαιες «απομακρύνσεις» συνδικαλιστών, η επίκληση του «νόμου και της τάξης», θυμίζουν «αλήστου μνήμης εποχές». Άξιος ο μισθός τους και σε ανώτερα.
Αλήθεια δεν γνωρίζει η υπηρεσία τη συνδικαλιστική νομοθεσία και δεν έχει αυστηρή καταγραφή και του ωραρίου, των αδειών και των διευκολύνσεων που δικαιούνται τα μέλη του ΔΣ των ΕΛΜΕ; Δεν γνωρίζει καλά ότι όλοι οι συνάδελφοι του ΔΣ είναι σε σχολεία, με συγκεκριμένο διδακτικό ωράριο; Δεν άκουσε ο κ. Γκούσης με τα αυτιά του τον κ. Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων να δηλώνει δημόσια πως όφειλε να καλέσει επίσημα την ΕΛΜΕ-ΚΙ στα εγκαίνια του νέου σχολείου δίνοντας προσωπική πρόσκληση στον Πρόεδρό της; Ή μήπως όλα αυτά είναι άσχετα με την απαίτηση του κ. Φίλη από τον Πρόεδρο της ΕΛΜΕ-ΚΙ να ζητήσει συγνώμη για τη συμπεριφορά του (δηλαδή για τους αγώνες της εκπαιδευτικής κοινότητας της Κεφαλονιάς) και από τη δήλωσή του ότι τον έχει σε βίντεο;
Το λέμε για μια ακόμη φορά: η επίθεση σε βάρος της ΕΛΜΕ-ΚΙ και των ταξικών συνδικαλιστών κλιμακώνεται, διότι κλιμακώνεται η αντιλαϊκή – αντιεκπαιδευτική πολιτική. Ανοίγουν τα πανιά όλο και πιο σκληρών διώξεων. Δίνουν εξετάσεις οι διοικητικοί υφιστάμενοι της κυβέρνησης, αφού έχουν μπροστά τους να φέρουν εις πέρας μια άλλη βρώμικη υπόθεση, την υλοποίηση του νέου απεργοκτόνου αντι-συνδικαλιστικού Νόμου που ετοιμάζεται να ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ κι όλοι οι υπόλοιποι «πρόθυμοι».
Τώρα η αλληλεγγύη να γίνει το δικό μας όπλο, ενάντια στον αυταρχισμό και την καταστολή.
Κάτω τα χέρια από τα σωματεία
και τους αγώνες του λαού μας για την παιδεία και την κοινωνία που του αξίζουν.
Η ΕΛΜΕ-ΚΙ δήλωση μετανοίας δεν υπογράφει.
Αργοστόλι 13 Σεπτέμβρη 2016
Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ
Ο Πρόεδρος

Η Γενική Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης
Ποταμιάνου Σοφία

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer