Ήταν ο σκοπός της σημερινής επίσκεψης του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδας και Ιονίου, Γιώργου Διδασκάλου, στην Κεφαλονιά
Άμεση λειτουργία του νέου Τομέα Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων
Πολιτική
14/05/2014 | 19:42

O συντονισμός των ενεργειών για την άμεση λειτουργία του νεοσύστατου Τομέα Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων (Τ.Α.Σ) Κεφαλληνίας, με έδρα το Ληξούρι, ήταν ο σκοπός της σημερινής επίσκεψης του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδας & Ιονίου, Γιώργου Διδασκάλου, στην Κεφαλονιά.

Για το λόγο αυτό, νωρίς το πρωί, ο Γενικός Γραμματέας συγκάλεσε τεχνική σύσκεψη, με τη συμμετοχή στελεχών της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων (Υ.Α.Σ.) και του Τ.Α.Σ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, όπου εξετάστηκαν οι λεπτομέρειες λειτουργίας του νέου Τομέα.

Στη συνέχεια, με πρωτοβουλία του κ. Διδασκάλου, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη, στο Δημαρχείο Κεφαλλλονιάς, με τη συμμετοχή του Δημάρχου, Αλέξανδρου Παρίση, του Περιφερειακού Διευθυντή του Ο.Α.Ε.Δ., Γιάννη Καρβέλη, της Γενικής Διευθύντριας Εσωτερικής Λειτουργίας της Α. Δ., Γεωργίας Πατακιάρα, του Διευθυντή Πολιτικής Προστασίας της Α. Δ., Δημήτρη Κατσαρού, του Προϊσταμένου του Τ.Α.Σ. Αχαΐας, Γιαννη Σωτηρόπουλου και στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο Γενικός Γραμματέας ανέλυσε τη λειτουργία του νεοσύστατου Τομέα Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων, στο νησί, καθώς και τον κυβερνητικό σχεδιασμό και τα πρόσφατα μέτρα που έχουν ληφθεί για την ανακούφιση των κατοίκων στις πληγείσες, από το σεισμό του Ιανουαρίου, περιοχές.

Συνομιλώντας με εκπροσώπους κατοίκων από τις πληγείσες εργατικές κατοικίες του Ληξουρίου, μετά τη σύσκεψη, ο κ. Διδασκάλου δεσμεύτηκε ότι η πολιτεία θα είναι απολύτως συνεπής στην τήρηση του χρονοδιαγράμματος, που έχει θέσει, για την ανασυγκρότηση του νησιού από τον πρόσφατο καταστροφικό σεισμό. Το μεσημέρι, ο Γενικός Γραμματέας περιόδευσε στις περιοχές του Ληξουρίου και του Αργοστολίου, καθώς και στον οδικό άξονα που συνδέει τις δύο πόλεις, όπου προχωρούν με γρήγορο ρυθμό οι εργασίες αποκατάστασης.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στην Κεφαλονιά, ο κ. Διδασκάλου δήλωσε:

«Η κυβέρνηση, απολύτως συνεπής προς τις δεσμεύσεις της, κάνει ότι είναι δυνατό, ώστε να ολοκληρωθεί σύντομα το έργο της αποκατάστασης, της εύρυθμης λειτουργίας του νησιού και της ανακούφισης των πληγέντων πολιτών. Για τον καλύτερο δε συντονισμό, προχώρησε στη λειτουργία νέου αυτοτελούς Τομέα Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων. Θα είμαστε στο πλευρό των κατοίκων για ότι μας χρειαστούν».

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer