Επιστολή διαμαρτυρίας στην υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη
“Όχι” στο κλείσιμο του γραφείου ΕΟΤ στο Αργοστόλι
Τουρισμός
25/02/2014 | 17:27

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ ΚΑΙ   ΙΘΑΚΗΣ

Αργοστόλι 25-02-2013

Α.Π.283                                                                               Προς:1.Υπουργό Toυρισμού

κ.Όλγα  Κεφαλογιάννη.

2.Βουλευτή Κεφαλληνίας &Ιθάκης

κ.Θεοπεφτάτου Αφροδίτη.

Κοιν.ΜΜΕ

Κύρια Υπουργέ

Με μεγάλη έκπληξη διαπιστώνουμε μέσω του διαδικτυακού τόπου διαβουλεύσεων του Υπουργείου Τουρισμού ότι το Γραφείο Υποστήριξης Τουρισμού Ε.Ο.Τ  Κεφαλονιάς & Ιθάκης καταργείται & μεταφέρεται στην Πάτρα.

Τον Μάρτιο του 2013 Το Υπουργείο Τουρισμού  με την δημοσίευση του Οργανογράμματος λειτουργίας Γραφείων Ε.Ο.Τ.  ενημερωθήκαμε πρώτη φορά για την διάθεση του Υπουργείου Τουρισμού να μεταφέρει την λειτουργία των αρμοδιοτήτων του γραφείου Υποστήριξης Τουρισμού Κεφαλονιάς & Ιθάκης στην Πάτρα Η  άμεση αντίδραση όλων των φορέων &  των επιχειρηματιών των νησιών μας απέτρεψε την εφαρμογή του Οργανογράμματος 1-3-2013 & λάβαμε διαβεβαιώσεις ότι το Γραφείο της Κεφαλονιάς & Ιθάκης θα παραμείνει ως έχει εξυπηρετώντας τις 2,500 επιχειρήσεις των νησιών.

Έντεκα μήνες μετά & ενώ οι λειτουργία του Γραφείου είναι σημαντικότερη από ποτέ λόγω :

1.       Έλλειψη ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών μας με την Πάτρα (σύνδεση μόνο μέσω Κυλλήνης  ή Αστακού)

2.      Οι σεισμοί που έπληξαν τα νησιά μας καθιστούν την λειτουργία του Γραφείου απαραίτητη:

Α. Για την ομαλή αποκατάσταση των σεισμόπληκτων επιχειρηματιών οι οποίοι με γρήγορο & άμεσο τρόπο έχουν στην διάθεση τους έγγραφα των προσωπικών φακέλων των επιχειρήσεων τους διαδικασία αδύνατη αν το αρχείο βρισκόταν στην Πάτρα.

Β. Κλειστό Γραφείο Ε.Ο.Τ.  σε σταθερά  ανερχόμενες  Τουριστικές Περιοχές όπως τα νησιά μας διαψεύδουν τις Κυβερνητικές διαβεβαιώσεις για οικονομική ανάκαμψη, ανάπτυξη, επενδύσεις αντίθετα θα σηματοδοτεί ότι οι σεισμοί & η οικονομική κρίση πλήττουν καίρια τον Ελληνικό Τουρισμό .

Επανέρχεται το Υπουργείο με νέο σχέδιο νόμου για κατάργηση Περιφερειακών Υπηρεσιών Τουρισμού συμπεριλαμβάνοντας ξανά & το Γραφείο των νησιών μας.

Θεωρούμε ότι η λειτουργία των Γραφείων Τουρισμού πρέπει να είναι άμεσα συνδεδεμένη με τις γεωγραφικές, πολιτιστικές  & αναπτυξιακές ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής & για αυτό σας καλούμε να μην διακόψετε την λειτουργία του Γραφείου , μεταφέροντας την στην Πάτρα με όλες τις αρνητικές συνέπειες που έχει στην ανάπτυξη των Νησιών μας.

Επισημαίνουμε ότι το συγκεκριμένο γραφείο απασχολεί ένα μόνο υπάλληλο ,δρα  υποστηρικτικά για το Τ.Ε.Ι Ιονίων Νήσων απασχολώντας σπουδαστές για την πρακτική τους άσκηση & τις πτυχιακές τους εργασίες & επιπλέον ο χώρος που στεγάζεται έχει παραχωρηθεί από την Κ.Ε.Δ. από το 1980.

Περιμένουμε για την άμεση τροποποίηση  του σχεδίου νόμου για την διατήρηση λειτουργίας του Γραφείου Υποστήριξης Τουρισμού Κεφαλονιάς & Ιθάκης.

Ο Πρόεδρος

Θ. Μιχαλάτος

eot-kefalonia

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia