Στις 21 Φεβρουαρίου η καταβολή των πρώτων αποζημιώσεων για τις οικοσκευές
Χρυσοχοΐδης: “Έτοιμες οι μελέτες για το λιμάνι προχωρούν αυτές του οδικού δικτύου”
Πολιτική
17/02/2014 | 18:08

Την πλήρη επαναλειτουργία του αεροδρομίου Κεφαλονιάς αλλά και την έναρξη υποβολής αιτήσεων για την επιδότηση ενοικίου ή συγκατοίκησης σε συνδυασμό με την λειτουργία περίπου του 70% των σχολείων ανακοίνωσε από την Κεφαλονιά ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Όπως ανέφερε ολοκληρώθηκε η ανάθεση μελετών για το λιμάνι του Ληξουρίου που έχει υποστεί μεγάλες βλάβες και απαιτούνται άμεσες επεμβάσεις λόγω της τουριστικής περιόδου ενώ προχωρούν οι μελέτες και για το οδικό δίκτυο που σε πολλά σημεία καθίσταται επικίνδυνο κυρίως λόγω κατολισθήσεων. “Από σήμερα, λειτουργεί περίπου το 70% των σχολείων του νησιού. Προχωρούμε με πολύ γρήγορους ρυθμούς στην εγκατάσταση οικίσκων και στην επισκευή των σχολείων, που έχουν υποστεί μικρές ή μεγαλύτερες ζημιές. Θέλω να ευχαριστήσω τις μικρές ή και μεγάλες εταιρείες της χώρας, οι οποίες βρίσκονται στο νησί και βοηθούν αφιλοκερδώς στο να δημιουργηθούν όλες οι υποδομές, ούτως ώστε οι εκπαιδευτικοί και τα παιδιά να διδάσκουν και να διδάσκονται σε αίθουσες, οι οποίες παρέχουν πλήρη ασφάλεια» δήλωσε ο κ. Χρυσοχοίδης.

Συγχρόνως έχει ολοκληρωθεί και ο δευτεροβάθμιος έλεγχος, ώστε να γίνουν οι αναγκαίες επισκευές ή ανακατασκευές σπιτιών. Μετά το πέρας της σύσκεψης, συνοδευόμενος από κλιμάκιο μηχανικών, ο υπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ, επιθεώρησε το επαρχιακό οδικό δίκτυο του νησιού.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης μεταξύ των άλλων θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν η άμεση αποκατάσταση του οδικού δικτύου και η αντιμετώπιση κινδύνων βραχοπτώσεων, η εύρυθμη λειτουργία σχολείων με την άμεση μεταφορά και εγκατάσταση λυόμενων αιθουσών, η ψυχολογική υποστήριξη μαθητών, η χορήγηση προκαταβολής αποζημίωσης οικοσκευής από 21 Φεβρουαρίου, δημιουργία κοινής ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων για την παρακολούθηση των μέτρων αποκατάστασης πληγέντων. Συνεργασία των Υπουργείων ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ και Εργασίας κ.α.

Ο υφυπουργός Εργασίας, Β. Κεγκέρογλου, ανακοίνωσε την έναρξη καταβολής της αποζημίωσης οικοσκευής στα μη κατοικήσιμα σπίτια την Παρασκευή 21.02.2014 και την επέκταση των ελέγχων στα κατοικήσιμα σπίτια, αφού και σε αυτά υπάρχει ανάλογη ζημιά στην οικοσκευή. Επίσης, μίλησε για την μεταφορά των χρημάτων, τα οποία είναι ήδη στην διάθεση του δήμου για τους δικαιούχους. Τέλος, ανακοίνωσε την οικονομική στήριξη, με εφάπαξ επίδομα, των 355 μακροχρόνια ανέργων, που κατοικούν στο νησί.

Ο υπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ μετά την λήξη της σύσκεψης του Συντονιστικού Οργάνου, αναφέρθηκε στην μεγάλη αλληλεγγύη, που δείχνουν όλοι οι Έλληνες πολίτες προς τους κατοίκους της Κεφαλονιάς. Ανακοίνωσε την πλήρη λειτουργία του Αεροδρομίου Αργοστολίου και ευχαρίστησε τους εργαζόμενους και το Δ.Σ. της εταιρείας Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε.) για την συμβολή τους στη γρήγορη αποκατάσταση των βλαβών και στην αποκατάσταση της ασφαλούς και πλήρους λειτουργίας του αεροδρομίου.

xrusoxoidhs_spurou

Πηγή: newmoney.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia