ο Τσίπρας έκανε λόγο για πείραμα κατάλυσης της δημοκρατίας με πολιτικές επιστρατεύσεις»
Τσίπρας: Ανάγκη για πανευρωπαϊκό κίνημα αφύπνισης των συνειδήσεων
Πολιτική
02/06/2013 | 13:02

Την ανάγκη να εκδηλωθεί από όλους τους λαούς του ευρωπαϊκού νότου ένα μεγάλο, πανευρωπαϊκό κίνημα αφύπνισης των συνειδήσεων, ένα πανευρωπαϊκό κίνημα αντίστασης, που να εξαπλωθεί σε όλη την Ευρώπη, επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας το Σάββατο σε εκδήλωση που οργάνωσε η Ενωμένη Αριστερά Ισπανίας στη Μαδρίτη.

Με συχνές αναφορές στις κοινές εμπειρίες των λαών της Ελλάδας και της Ισπανίας, όπως τα δικτατορικά καθεστώτα και η οικονομική κρίση, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι σήμερα «τυπικά υπάρχει δημοκρατία», ωστόσο σημείωσε ότι «οι λαοί των δύο χωρών βρίσκονται κάτω από την ασφυκτική πίεση της δικτατορίας των αγορών, μιας ιδιότυπης δικτατορίας που καταστέλλει βίαια τα δικαιώματα της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών».

«Είμαστε εδώ για να ξαναγεννήσουμε την ελπίδα και να ξαναθυμίσουμε στους λαούς μας ότι, όπως τότε αντιστάθηκαν και κατάφεραν να νικήσουν, έτσι και τώρα μπορούν να πετύχουν τη νίκη. Και οι λαοί του ευρωπαϊκού νότου να σύρουν το χορό μιας μεγάλης πολιτικής ανατροπής, προς όφελος όλων των λαών της Ευρώπης», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Στα πλαίσια ενημέρωσης του ισπανικού κοινού για τις συνέπειες της κρίσης στην Ελλάδα, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση, της οποίας τα αποτελέσματά και οι επιπτώσεις είναι παρόμοια με όσα έζησε ο ελληνικός λαός κατά τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο, προσθέτοντας ότι αιτία είναι η λιτότητα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στη Χρυσή Αυγή, υποστήριξε ότι η Ελλάδα, «η χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία, σήμερα μετατρέπεται στον τόπο που η Δημοκρατία στραγγαλίζεται, είναι η χώρα -και δεν είμαστε καθόλου περήφανοι γι’ αυτό- όπου βλέπουμε την εξάπλωση των νεοναζί, μιας οργάνωσης η οποία επιδίδεται σε δολοφονικές επιθέσεις στις γειτονιές, ενάντια σε όσους έχουν άλλο χρώμα ή άλλες απόψεις, και βρίσκεται μέσα στη Βουλή και αυξάνει τη δύναμή της».

Ακόμη, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για πείραμα κατάλυσης της δημοκρατίας «μέσα από την κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία, με πολιτικές επιστρατεύσεις» και την απαγόρευση του δικαιώματος στην διαδήλωση.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνθηκε στους Ισπανούς επισημαίνοντας «όχι μονάχα την ανάγκη μιας ευρείας συμμαχίας των λαών ενάντια στη λιτότητα, αλλά και για την ανάγκη μιας ευρείας , προοδευτικής συμμαχίας των λαών της Ευρώπης, ενάντια στο φάντασμα του νεοναζισμού, ενάντια στη συρρίκνωση της δημοκρατίας», χαρακτηρίζοντας τη δημοκρατία ως το πρώτο θύμα της λιτότητας.

Πηγή:Voria

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer