Μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Αιγιαλός» το νέο βιβλίο του εικαστικού και λογοτέχνη Κώστα Ευαγγελάτου, με τίτλο «LOUIS D' EST - Δύο συν ένα ποιήματα και ένα αφήγημα για τον Λούη».
Το νέο βιβλίο του Κώστα Ευαγγελάτου από τις εκδόσεις «Αιγιαλός»
Πολιτισμός
12/02/2017 | 14:51

Μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Αιγιαλός» το νέο βιβλίο του εικαστικού και λογοτέχνη Κώστα Ευαγγελάτου, με τίτλο «LOUIS D’ EST – Δύο συν ένα ποιήματα και ένα αφήγημα για τον Λούη».

Είναι η πρώτη φορά που ο Κώστας Ευαγγελάτος μας παρουσιάζει πεζογραφικό του έργο, μετά από μακρόχρονη ενασχόληση με τον ποιητικό λόγο, αποκαλύπτοντας μια ιδιαίτερη πτυχή της προσωπικής του ευαισθησίας. Μέσα από την ιστορία του Λούη, αγαπημένου σκύλου του συγγραφέα, παρακολουθούμε ενδιαφέρουσες στιγμές από την καλλιτεχνική πορεία του Κώστα Ευαγγελάτου, αλλά και νοσταλγικές εικόνες από τη ζωή του στην Κεφαλονιά. Ανθρώπινες, μικρές αλλά ανεπανάληπτες σταγόνες της πορείας μιας ζωής, με συνοδό έναν τετράποδο αγαπημένο φίλο. Όλες αυτές οι σκηνές και οι στιγμές χρωματίζονται από την αμέριστη αγάπη του συγγραφέα για τον καλύτερο φίλο του ανθρώπου. Πέρα από τη συγκινητική προσωπική αφήγηση, που αποκαλύπτει τρυφερές αλλά και δυνατές στιγμές, το βιβλίο έρχεται να μας υπενθυμίσει πως η αγάπη για τα ζώα λειτουργεί λυτρωτικά και για τη δική μας ανθρωπιά.

Ο δρ. Ιστορίας της Λογοτεχνίας Ηλίας Τουμασάτος στον επίλογο του προλογικού κειμένου του γράφει:

Είναι διάχυτη η νοσταλγία στο κείμενο του Ευαγγελάτου, για τις στιγμές, τα αρώματα, τους αγαπημένους ανθρώπους εκείνης της εποχής που ακροπατώντας μπαίνουν στο κάδρο ενός αφηγηματικού πίνακα, στο οποίο πρωταγωνιστούν ο ζωγράφος και ο σκύλος, ο οποίος ταξινομείται στην επιστήμη της Ζωολογίας ως canis familiaris, για να δείξει την συνοίκηση αλλά και την οικειότητα του σκύλου με τον «αφέντη» του. Όσο διάχυτη είναι η νοσταλγία, τόσο έντονος και «τεκτονικός» αποδεικνύεται ο νόστος. Όσο απέραντη είναι η τρυφερότητα, τόσο οδυνηρή είναι και η απώλεια.

Το πεζογράφημα του Κώστα Ευαγγελάτου κοσμείται με σκίτσα του και πλαισιώνεται από δύο ποιήματα του συν ένα της Felicity Elliott, που γράφτηκαν για τον Λούη.

Βιβλιοπωλείο «Κύβος»

Kivos Books & More http://www.e-kivos.gr
13 Vergoti Ave.
28100 Argostoli
Kefalonia – Greece, Tel. +30 26710 26872

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer