Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά την ενίσχυση της προσβασιμότητας των Αμέα σε χώρους και μνημεία τουριστικού ενδιαφέροντος
“Τουρισμός χωρίς φραγμούς”
Τουρισμός
21/05/2013 | 10:44

Στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας ‘Ελλάδα-Ιταλία 2007-2013’ η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων/Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας φιλοξένησε την 3η διεταιρική συνάντηση του προγράμματος «Ν.Ο. Βarrier- Τουρισμός χωρίς Φραγμούς» στις 15 έως 16 Μαΐου, στην οποία συμμετείχαν η Επαρχία του Μπάρι ως ο Επικεφαλής Εταίρος του προγράμματος, το Πανεπιστήμιο του Μπάρι, το Ινστιτούτο Κοινωνικών και Οικονομικών Ερευνών IPRES, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και στελέχη της Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα με συνολικό προϋπολογισμό €1.389.992,00 και προϋπολογισμό για την ΠΕ Κέρκυρας €321.500,00 αφορά την ενίσχυση της προσβασιμότητας των Αμέα σε χώρους και μνημεία τουριστικού ενδιαφέροντος. Οι επιμέρους στόχοι του έργου περιλαμβάνουν τη δημιουργία μεθόδων και εργαλείων για την ανάδειξη υφιστάμενων αλλά και την ανάπτυξη νέων υποδομών προσβασιμότητας χώρων σε επιχειρήσεις, φορείς, χώρους αναψυχής και πολιτιστικά και ιστορικά μνημεία με τη χορήγηση ειδικής σήμανσης, τη βελτίωση των τουριστικών υπηρεσιών για Αμέα μέσω διαδικτυακών εφαρμογών με ειδικές διαδρομές, και τέλος τη δημιουργία ειδικών υποδομών για την προσβασιμότητα σε παραλίες και χώρους ιδιαίτερου τουριστικού ενδιαφέροντος.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 15 Μαΐου ο Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας κ. Χρήστος-Ηρακλής Σκούρτης κήρυξε την έναρξη των εργασιών, τονίζοντας τη σημασία που έχει η υλοποίηση δράσεων που αφορούν πρωτίστως τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των συμπολιτών μας αλλά και την προσφορά εξειδικευμένων τουριστικών υπηρεσιών σε συγκεκριμένες ομάδες κοινωνικού τουρισμού, γεγονός που θα εμπλουτίσει το τουριστικό προϊόν της Περιφέρειάς μας και θα οδηγήσει και στη διεύρυνση της τουριστικής σεζόν. Κατά τη συζήτηση που ακολούθησε, έγινε αναφορά στη μέχρι τώρα πορεία του προγράμματος, την ανάλυση της μεθοδολογίας για τον εντοπισμό διαδρομών και σήμανσης των παρεχόμενων υπηρεσιών σε Αμέα, καθώς και τα επόμενα βήματα της υλοποίησης του έργου.

Την Πέμπτη 16 Μαϊου έγινε παρουσίαση του έργου σε εκπροσώπους των τοπικών οργανώσεων Αμέα και πραγματοποιήθηκε συζήτηση επί συγκεκριμένων αναγκών των Αμέα όσον αφορά την προσβασιμότητα σε χώρους αναψυχής σε τοπικό επίπεδο, αλλά και προτάσεων βελτίωσης της προσβασιμότητας μέσα από την ανταλλαγή εμπειριών και την αναφορά σε εθνικές και διεθνείς καλές πρακτικές.

Oι επόμενες φάσεις του έργου «Ν.Ο. Βarrier- Τουρισμός χωρίς Φραγμούς» που θα πραγματοποιηθούν εντός του 2013 προβλέπουν τον εντοπισμό δημόσιων παραλιών και μνημείων στην ΠΕ Κέρκυρας και ΠΕ Κεφαλονιάς & Ιθάκης που χρήζουν βελτίωσης της προσβασιμότητάς τους και κατασκευή μικρο-υποδομών για την πρόσβαση Αμέα σε αυτούς τους χώρους. Σύντομα αναμένεται να ξεκινήσει και η λειτουργία ειδικής ιστοσελίδας για το πρόγραμμα.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer