Η ενημέρωση προς τα μέλη της Επιτροπής κρίνεται αναγκαία, γιατί ενώ η Κυβέρνηση ανακοίνωσε μέτρα, εν τούτοις δεν έχει υλοποιηθεί ένα μεγάλο μέρος αυτών.
Σύγκλιση της Επιτροπής Εμπορίου ζητά η Θεοπεφτάτου
Πολιτική
21/03/2014 | 11:56

Κύριε Πρόεδρε,

Παρακαλούμε για τη σύγκλιση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου με θέμα την ενημέρωση των μελών της για τις ενέργειες που έχουν αναλάβει ή προτίθεται να αναλάβουν τα αρμόδια Υπουργεία σχετικά με την αποκατάσταση της κοινωνικής ζωής και οικονομίας της ΠΕ Κεφαλληνίας και Ιθάκης μετά τον σεισμό της 26ης Ιανουαρίου και αυτούς που επακολούθησαν. Κρίνεται επιτακτική ανάγκη να λειτουργήσει η τοπική οικονομία αξιοποιώντας την τουριστική περίοδο ώστε να ανακάμψουν και να μην πληγούν περεταίρω οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες του νομού.

Η ενημέρωση προς τα μέλη της Επιτροπής κρίνεται αναγκαία, γιατί  ενώ η Κυβέρνηση ανακοίνωσε μέτρα, εν τούτοις δεν έχει υλοποιηθεί ένα μεγάλο μέρος αυτών των μέτρων και  καθυστερεί η έκδοση σχετικών νομοθετικών ρυθμίσεων.

Συγκεκριμένα, αναφέρουμε τις παρακάτω εκκρεμότητες :
1)    Στήριξη και αποκατάσταση επαγγελματιών και επιχειρήσεων, ρύθμιση οφειλών στις Τράπεζες (Υπ. Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας)
2)    Ρύθμιση ασφαλιστικών εισφορών και οικοσκευών (Υπ. Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων & Πρόνοιας)
3)    Εισαγωγή μαθητών 3ης Λυκείου στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και μεταγραφές φοιτητών (Υπ. Παιδείας & Θρησκευμάτων)
4)    Προσωρινή υποστήλωση και αποκατάσταση μνημείων, λειτουργία αρχαιολογικών χώρων με τη λειτουργία Υπηρεσίας Πολιτισμού στο Ληξούρι (Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού)

Οι αιτούντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
Μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου

Απόστολος Αλεξόπουλος
Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου
Βαγγέλης Αποστόλου
Ηρώ Διώτη
Αφροδίτη Θεοπεφτάτου
Χαρά Καφαντάρη
Δημήτρης Κοδέλας
Ευγενία Ουζουνίδου
Δημήτρης Παπαδημούλης
Αθανάσιος Πετράκος
Γιώργος Σταθάκης
Νίκος Συρμαλένιος

theopeftatoy

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ