Εισήγηση – πρόταση για λιμάνια και συγκοινωνίες ετοιμάζει η Επιτροπή Νησιωτικής Πολικής και Μικρών Νησιών της Περιφέρειας.
Συνεδρίασε η Επιτροπή Νησιωτικής Πολικής της Περιφέρειας
Πολιτική
31/01/2012 | 14:48

Στην προσεχή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων προγραμματίζεται να τεθεί το θέμα μιας ολοκληρωμένης εισήγησης – πρότασης που αφορά στις λιμενικές – τουριστικές εγκαταστάσεις των μικρών νησιών, καθώς και το συγκοινωνιακό πρόβλημα.
Αυτό αποφάσισε η Επιτροπή Νησιωτικής Πολιτικής και Μικρών Νησιών της Π.Ι.Ν. στην πρόσφατη συνεδρίασή της, μετά και από ενημέρωση των μελών της από την Πρόεδρο, Σμαράγδα Σαρδελή, για τις προσπάθειες – ενέργειες και επαφές που είχε με το αρμόδιο Υπουργείο, προκειμένου να αναβαθμιστούν οι συγκοινωνίες στα νησιά.
Ειδική αναφορά έγινε από την κ. Σαρδελή στα Διαπόντια Νησιά, τονίζοντας ότι κινδυνεύουν ν’ αποκοπούν συγκοινωνιακά, αν δε γίνουν άμεσες παρεμβάσεις στο λιμάνι του Αγίου Στεφάνου.
Όπως είπε η κ. Σαρδελή, οφείλουμε να ιεραρχήσουμε τις ανάγκες για τα λιμενικά έργα όλων των μικρών νησιών, καθώς και των τουριστικών λιμανιών και τουριστικών καταφυγίων.

Ψήφισμα για τη διακοπή ρεύματος στους Οθωνούς

Μετά από πρόταση του μέλους της Επιτροπής, Περιφερειακού Συμβούλου, Δημ. Μαντζουράτου, η Επιτροπή εξέδωσε ψήφισμα για την πρόσφατη διακοπή ρεύματος στο νησί των Οθωνών, που ταλαιπώρησε τους κατοίκους.
«Η συγκεκριμένη διακοπή ρεύματος που έρχεται να προστεθεί σε πολλές άλλες», είπε ο κ. Μαντζουράτος, έφερε σε σημαντικό κίνδυνο τη ζωή και την ασφάλεια των κατοίκων.     Είναι προφανές», πρόσθεσε, «ότι η παλαιότητα του δικτύου, η καταπόνησή του λόγω των ιδιαίτερων καιρικών συνθηκών, η εγκατάλειψη του δικτύου και των νησιών από  τεχνικό προσωπικό με ευθύνη της  ΔΕΗ, η μη επαρκής και ασφαλής συγκοινωνιακή σύνδεση, είναι τα βασικά αίτια της πολυήμερης διακοπής. Απεναντίας προωθούνται  σχέδια ανάπτυξης ΑΠΕ  για αύξηση των κερδών των επενδυτών στην απελευθερωμένη ενέργεια και όχι για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών.
Καλούμε», είπε καταλήγοντας, «όλους τους υπεύθυνους να κάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε:
•    Να μην ξανασυμβεί το παραπάνω γεγονός
•    Να αντικατασταθεί η να επισκευαστεί  επαρκώς το δίκτυο
•    Να εγκατασταθεί μόνιμο ειδικό τεχνικό προσωπικό από την ΔΕΗ ώστε να επιλαμβάνεται άμεσα των προβλημάτων που προκύπτουν».

Ακριβή η τιμή των εισιτηρίων για Αργοστόλι – Ληξούρι

Επίσης, ο κ. Μαντζουράτος πρότεινε την έκδοση ψηφίσματος αναφορικά με τις τιμές των εισιτηρίων στην ακτοπλοϊκή γραμμή από Αργοστόλι προς Ληξούρι, θεωρώντας ότι είναι πολύ ακριβές, κάτι που αποδέχτηκε η Επιτροπή.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer