Ο τραγουδοποιός Σπύρος Αρσένης (τ. Δήμαρχος Ιθάκης) παρουσιάζει ένα αφιέρωμα με μουσική και τραγούδια του πάνω σε στίχους του μεγάλου Έλληνα ποιητή
Συναυλία αφιέρωμα στον Άγγελο Σικελιανό
Κοινωνία
09/05/2013 | 19:21

Ο τραγουδοποιός Σπύρος Αρσένης (τ. Δήμαρχος Ιθάκης) παρουσιάζει την Πέμπτη 16 Μαΐου και ώρα 21.30 στον πολυχώρο τέχνης “ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ” Σπάρτης 14, Πλατεία Αμερικής, ένα αφιέρωμα στον ΑΓΓΕΛΟ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟ με μουσική και τραγούδια του πάνω σε στίχους του μεγάλου Έλληνα ποιητή.

Ο ίδιος λέει ότι ο Λευκαδίτης ποιητής που ύμνησε την ζωή την ελευθερία και την Ελλάδα είναι σήμερα πιο επίκαιρος από ποτέ. Τα ποιήματα του αγγίζουν ιδιαίτερα σήμερα κάθε Έλληνα και τον καλούν να ακούσει “τις βροντερές καμπάνες της λευτεριάς που δονούν την χώρα πέρα ως πέρα”

Τα τραγούδια θα αποδώσουν τρείς νεανικές φωνές η Μάυ Χάννα, ο Πάνος Κολοβός και η Έλσα Αφεντάκη.  Στο Πιάνο θα συνοδέψει ο Χρήστος Κουμούσης.

Στην διάρκεια της εκδήλωσης θα ακουστεί ο ίδιος ο ποιητής απαγγέλλοντας ποιήματα του και θα παρουσιαστεί ένα ντοκουμέντο από την κηδεία του ΠΑΛΑΜΑ στην Γερμανοκρατούμενη Αθήνα τον Φλεβάρη του 1943 όταν ο Σικελιανός  αδιαφορώντας για την αντίδραση των δυνάμεων κατοχής θα βροντοφωνάξει εκεί πάνω από τον τάφο του Παλαμά το ποίημα του “ΗΧΗΣΤΕ ΟΙ ΣΑΛΠΙΓΓΕΣ”.

Το δίωρο μουσικό πρόγραμμα θα συμπληρωθεί και με άλλα τραγούδια του συνθέτη πάνω σε στίχους Χριστοδούλου, Μπουρμπούλη, Λεκάκη και λοιπόν.

Είσοδος 10 ευρώ με ποτό. Τηλέφωνο κρατήσεων 210 8673655

sikelianos

Πηγή: ithacanews.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer