Για τον μεγάλο αγώνα που έδωσε μέσα από την τοπική αυτοδιοίκηση για την αποκατάσταση των ζημιών από τους πρόσφατους σεισμούς που χτύπησαν το νησί μας
Στον Παρίση το βραβείο “Προσωπικότητα 2015-2016”
Πολιτική
29/02/2016 | 17:18

Στην Αθήνα βρίσκεται ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα πολιτικής προστασίας και την παρουσίαση του Οδηγού Επιχειρησιακού Σχεδιασμού των Δήμων για τη Διαχείριση Κινδύνων, σήμερα 29/02/2016 από την ΚΕΔΕ και το ΙΤΑ.

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, ακολουθώντας τις παγκόσμιες, ευρωπαϊκές και εθνικές πολιτικές, ετοίμασε, σε συνεργασία με το Επιστημονικό προσωπικό του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τον Οδηγό Επιχειρησιακού Σχεδιασμού για τη Διαχείριση Κινδύνων σε επίπεδο Δήμων – Στρατηγικές Δράσεις της ΚΕΔΕ σε θέματα Πολιτικής Προστασίας.

Ο Οδηγός έχει διπλό στόχο, την μείωση των επιπτώσεων που έχουν στις τοπικές κοινωνίες οι καταστροφές που προκαλούνται από φυσικά φαινόμενα ή από τεχνολογικούς κινδύνους, αλλά και την αντιμετώπιση ζητημάτων που απασχολούν τις σύγχρονες κοινωνίες όπως η κατακόρυφη αύξηση των προσφυγικών – μεταναστευτικών ροών και η τρομοκρατία.

Η Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο κεντρικό κτίριο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ στις ομιλίες που πραγματοποιήθηκαν πήραν μέρος, ανάμεσα σε άλλους, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης Γ. Πατούλης, ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ι.Τ.Α., καθηγητής Μ. Δημόπουλος, καθώς και ο Δρ. Ευθύμιος Λέκκας, καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Πόρων.

Βραβείο στον Αλέξανδρο Παρίση

Εν τω μεταξύ, η Οργανωτική Επιτροπή της 8ης απονομής αποφάσισε να απονείμει το βραβείο «προσωπικότητα 2015-2016» στον Δήμαρχο Κεφαλονιάς Αλέξανδρο Παρίση για τον μεγάλο αγώνα που έδωσε μέσα από την τοπική αυτοδιοίκηση για την αποκατάσταση των ζημιών από τους πρόσφατους σεισμούς που χτύπησαν το νησί μας. Η τελετή την απονομής θα γίνει απόψε στις 19:00 μ. μ. στην αίθουσα τελετών του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά και την εκδήλωση διοργανώνει η Ακαδημία Ελληνικών Βραβείων Τέχνης σε συνεργασία με την Κερκυραϊκή Ένωση Πειραιά.

Η Επιτροπή πήρε την απόφαση αυτή, θεωρώντας πως ο Δήμαρχος, τόσο κατά τη διάρκεια των σεισμών που έπληξαν την Κεφαλονιά όσο και στη συνέχεια, έδωσε μάχη για την αποκατάσταση των ζημιών και με γνώμονα την ανθρωπιά, βοήθησε ανθρώπους που το είχαν ανάγκη.

parishs (2) parishs (3) parishs (4) parishs (5)

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer