Με λαμπρότητα και την παρουσία πλήθους πιστών εόρτασε η Καλαμάτα την πολιούχο της, Παναγία Υπαπαντή, στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα μητροπολιτικό Ναό.
Στη Καλαμάτα για τον εορτασμό της Υπαπαντής ο Κεφαλληνίας Δημήτριος
Εκκλησία
02/02/2017 | 21:30

Με λαμπρότητα και την παρουσία πλήθους πιστών εόρτασε η Καλαμάτα την πολιούχο της, Παναγία Υπαπαντή, στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα μητροπολιτικό Ναό.

Στον Όρθρο και στην πανηγυρική πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστάτησε και προέστη ο Μητροπολίτης Νιγηρίας κ. Αλέξανδρος, συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Κασσανδρείας κ. Νικοδήμου, Άρτης κ. Καλλινίκου, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου, Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου και του επιχωρίου Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Άρτης Καλλίνικος, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημειολογία της εορτής της Υπαπαντής, τονίζοντας ότι η συνάντηση με το Θεό και τον συνάνθρωπο αποτελεί την ολοκλήρωση της ζωής του ανθρώπου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε πάνδημη λιτάνευση της θαυματουργού Εικόνας της Παναγίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, όπου υπομονετικά περίμεναν χιλιάδες πιστών για να προϋπαντήσουν τη Θεομήτορα.

Τιμές απέδωσαν αγήματα του Στρατού, της Αεροπορίας, του Ναυτικού και φιλαρμονικές.

Τον εορτασμό τίμησαν με την παρουσία του ο εξοχότατος Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο εκπρόσωπος της κυβερνήσεως αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κ. Γεώργιος Κατρούγκαλος, εκπρόσωποι του Κοινοβουλίου, της αυτοδιοίκησης, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Φωτογραφίες: Γιώργος Τσερεφός

poliouxos_kalamata1 poliouxos_kalamata2 poliouxos_kalamata3 poliouxos_kalamata4 poliouxos_kalamata5 poliouxos_kalamata6 poliouxos_kalamata7 poliouxos_kalamata8 poliouxos_kalamata9 poliouxos_kalamata10 poliouxos_kalamata11 poliouxos_kalamata12 poliouxos_kalamata13 poliouxos_kalamata14 poliouxos_kalamata17 poliouxos_kalamata15 poliouxos_kalamata16 poliouxos_kalamata18 poliouxos_kalamata19 poliouxos_kalamata20 poliouxos_kalamata21 poliouxos_kalamata22 poliouxos_kalamata23 poliouxos_kalamata24 poliouxos_kalamata29 poliouxos_kalamata25 poliouxos_kalamata26 poliouxos_kalamata28 poliouxos_kalamata30 poliouxos_kalamata31 poliouxos_kalamata32Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer