Υπεύθυνη του Πολιτιστικού Εργαστηρίου είναι η εκπαιδευτικός Αγγελική Μαρκάτου, που με πολύ μεράκι μεριμνά για όλες τις ενέργειες που γίνονται στο χώρο
Πολιτιστικό εργαστήρι IRIS στον Κεχριώνα Ληξουρίου
Κοινωνία
23/12/2016 | 16:48

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά  λειτουργεί επάξια στο σκοπό του το Πολιτιστικό Εργαστήρι  IRIS  στο Κεχριώνα  Παλικής.  Στο κτήριο που βρίσκεται στο μεγάλο πλάτωμα μετά την Ιερά Μονή του Κεχριώνα,  αριστερά  του δρόμου  προς το Αργοστόλι,  μαζεύονται παιδιά που περνούν τις ώρες τους δημιουργικά μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα,  όπως ενισχυτική διδασκαλία, ψυχαγωγικές,  εκπαιδευτικές και αθλητικές δράσεις.

Υπεύθυνη του  Πολιτιστικού Εργαστηρίου είναι η  εκπαιδευτικός Αγγελική Μαρκάτου,  που με πολύ μεράκι μεριμνά για όλες τις ενέργειες  που γίνονται στο χώρο.  Από τις πρώτες εκδηλώσεις του εργαστηρίου ήταν και το κοινωνικό άνοιγμα, συμμετέχοντας  ως αρωγός σε δράσεις  του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου. Τέτοια  ήταν και η συμμετοχή με χειροτεχνικό υλικό παραγόμενο από τα παιδιά του Εργαστηρίου  και δωρισμένο προς τον «Υπερίωνα» ( Σύλλογος ΑΜΕΑ ) προς  αύξηση των εσόδων στο παζάρι του που πραγματοποίησαν τα μέλη του στις αρχές Δεκεμβρίου στο χώρο τους.

Επίσης, σημαντική είναι   η συμμετοχή των παιδιών στις εκδηλώσεις της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης και στο πρόγραμμα «Μαθαίνω τον τόπο μου». Στο πνεύμα των δράσεων και της μάθησης το  Πολιτιστικό Εργαστήρι έχει πραγματοποιήσει πολλές επισκέψεις  σε πολιτιστικούς και βιομηχανικούς χώρους,  καθώς και  εκδρομές σε περιβαλλοντικά μονοπάτια, σε ακρογιαλιές, σε τοπία φυσικού κάλλους, σε ιστορικούς χώρους, ώστε τα παιδιά να αποκτήσουν πέρα από το ψυχαγωγικό μέρος,  γνώση για τον τόπο τους και τις ομορφιές του.

Αξιοσημείωτο είναι πως το Πολιτιστικό  Εργαστήριο είναι ανοικτό σε μορφές συνεργασίας, έχοντας ήδη εθελοντικά  κατάλληλους εξωτερικούς συνεργάτες, που συνδράμουν για ότι καλύτερο μπορεί να πραγματοποιηθεί προς όφελος των μαθητών του. Ιδίως με τους εξωτερικούς συνεργάτες και βοηθούς  αυτό τον μήνα Δεκέμβριο τα παιδιά του Εργαστηρίου χάρηκαν την κατασκευή  εορταστικών γλυκών, παιχνιδιών  και κατασκευών  από τα μέλη του Πολιτιστικούς Συλλόγου Καμηναράτων.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer