Πολιτικό Μανιφέστο δημοσιεύτηκε και μιλά για ανασύνταξη των φιλελευθρων δυνάμεων ενόψει των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών.
Πολιτική Παρέμβαση βάζει «φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό
Πολιτική
06/11/2013 | 13:40

Συντοπίτες και Συντοπίτισσες,
Φίλες και Φίλοι,
Σε λίγες μέρες συμπληρώνονται 3 χρόνια από την ιστορική εκείνη ημερομηνία όπου σύσσωμη η κοινωνία της Κεφαλλονιάς αποφάσισε να γυρίσει σελίδα στα πολιτικά πράγματα του τόπου μας. Με την απόφασή του αυτή, ο λαός της Κεφαλλονιάς, άφηνε πίσω του για πάντα, μια μακρά και αμφιλεγόμενη περίοδο διακυβέρνησης του τόπου από «δυνάμεις» που ο ιστορικός του μέλλοντος θα κρίνει αυστηρά. Θα κρίνει αυστηρά τους κυβερνόντες στους πρώην Καποδιστριακούς Δήμους ως προς τα «έργα και τις ημέρες τους» αλλά και ως προς την οικονομική διαχείριση που άσκησαν και οδήγησαν τον τόπο μας σε αδιέξοδο.
Δεν χωράει αμφιβολία, ότι οι συνθήκες διαχείρισης των Δημοτικών υποθέσεων υπήρξαν δύσκολες και οξυμμένες την τελευταία τριετία. Το οικονομικά αδιέξοδα του Δημοτικού Ταμείου, το χάος του Καλλικράτη, η δημοσιοοικονομική προσαρμογή της χώρας, δημιούργησαν ένα εκρηκτικό κλίμα. Παρά τις δυσκολίες, η Κεφαλλονιά στάθηκε στα πόδια της, έμεινε όρθια. Συντελέστηκαν μια σειρά από πολύ θετικά πράγματα σε όλους τους τομείς.
Είναι αλήθεια ότι παρά το θετικό και πολύπλευρο έργο που επιτελέστηκε την τελευταία τριετία, δεν έλειψαν οι αρρυθμίες και οι αστοχίες όπως άλλωστε ήταν φυσικό. Εντούτοις, χρέος όλων μας είναι το έργο που επιτελέστηκε, να διαφυλαχτεί, να αναβαθμιστεί και να συνεχιστεί και για την νέα προγραμματική περίοδο. Δεν υπάρχουν περιθώρια για πισωγυρίσματα, δεν υπάρχουν περιθώρια για δεύτερες σκέψεις.
Η αδήριτη ανάγκη για μια νέα επανεκκίνηση, θέτει επί τάπητος το ζήτημα της ανασύνταξης των φιλελεύθερων δυνάμεων της προόδου και της διαφάνειας. Χρειάζεται δημοκρατικός διάλογος και γόνιμες ζυμώσεις για να δούμε το μέλλον. Στα πλαίσια αυτά, καλούμε τους υπεύθυνους να αφουγκραστούν την κοινωνία και να λάβουν τις κατάλληλες πρωτοβουλίες που θα διευκολύνουν τις εξελίξεις στο να φανούμε ανανεωμένοι και ισχυροί ενόψει των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών.
Οι άνθρωποι που έχουν προσφέρει τα μέγιστα στη Κεφαλονιά και στην παράταξη, από οποιοδήποτε πόστο και αν βρέθηκαν πρέπει να γίνουν και πάλι οι καταλύτες των εξελίξεων. Πρέπει για μια ακόμη φορά να πάρουν τις κατάλληλες αποφάσεις και να διευκολύνουν τις πολιτικές εξελίξεις.
Η Κεφαλλονιά δε γυρίζει πίσω.
Η ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

karekla

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer