Σε Αργοστόλι και Ληξούρι την Τετάρτη 31 Ιουλίου και την Πέμπτη 1η Αυγούστου
«Περλιμπιν και Μπελίσα»
Πολιτισμός
30/07/2013 | 20:43

Η Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. στα πλαίσια των εκδηλώσεων Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2013 εξασφάλισε την παρουσίαση της παράστασης «ΠΕΡΛΙΜΠΛΙΝ ΚΑΙ ΜΠΕΛΙΣΑ».                                          Ένα σύγχρονο και διαχρονικό παραμύθι, δημιούργημα της αριστουργηματικής πένας του Ποιητή του ΄Ερωτα και του Ντουέντε, Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, σε μετάφραση Νίκου Γκάτσου.
Ένα έργο που υμνεί τον έρωτα με ένα σπάνιας ομορφιάς τρόπο και δικαίως θεωρείται από τα αριστουργήματα του παγκόσμιου θεάτρου.
Ο Δήμος Αβδελιώδης, μεταφέρει το έργο με τη μορφή λαϊκής όπερας και στιλ κουκλοθέατρου, με ζωντανή μουσική και ζωντανές κούκλες τους μουσικούς και τους ηθοποιούς, που ερμηνεύουν τους ρόλους και τα τραγούδια της παράστασης.
Πρωταγωνιστούν: ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΑΪΝΑΣ, ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΑΤΣΟΥΚΑ, ΕΛΕΝΗ ΚΑΣΤΑΝΗ, ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΤΑΜΠΑΡΟΠΟΥΛΟΥ    Πιάνο ΙΩ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ
Η ΥΠΟΘΕΣΗ
Ο Περλιμπλίν, ένας μεσήλικας, απορροφημένος και ξεχασμένος στα βιβλία του, παρακινείται από τη γηραιά υπηρέτρια του, που τον νοιάζεται αληθινά, να βρει μια γυναίκα να παντρευτεί, ανησυχώντας για το τι θ’ απογίνει μόνος του, αν κάποια στιγμή αποθάνει η ίδια.
Ο Περλιμπλίν αρνείται πεισματικά, γιατί φοβάται το γάμο. Όταν όμως ακούει τη φωνή της Μπελίσας, μιάς πολύ νεαρής γειτονοπούλας του, να τραγουδά την αγάπη, παραδίδεται άνευ όρων στην σαγήνη της και την ζητά για γυναίκα του.
Ήρθε λοιπόν η στιγμή να ζήσει για πρώτη φορά τον απόλυτο έρωτα, και γι΄ αυτό, να γευθεί το απρόβλεπτο και σπαρακτικά γρανιτένιο τίμημα του.
Σ’ αυτό το μικρό αριστούργημα ο Λόρκα συνδυάζει με έναν μοναδικό τρόπο το κωμικό με το τραγικό στοιχείο, αναζητώντας την πνευματική ουσία του έρωτα και ανάγοντας τον από το επίπεδο του σώματος στο επίπεδο της ψυχής.
ΣΚΗΝΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ, ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Δήμος Αβδελιώδης

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΤΙΜΗ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:13€
ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ: 17 [ΚΑΝΟΝΙΚΟ] , 13 [ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ-ΑΝΩ ΤΩΝ 65], 10 [ΑΝΕΡΓΩΝ] ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 21:30

Για την Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ
Ο Πρόεδρος
Άγγελος Κωνσταντάκης

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer