Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αιγαίου σε έκτακτη συνεδρίασή της έκανε δεκτή την πρόταση του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για ίδρυση τμήματος Τουρισμού στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Προχωρεί στην ίδρυση Τμήματος Τουρισμού
Κοινωνία
23/11/2014 | 01:22
Συγχρόνως, όμως, καταγράφηκε σειρά κρίσιμων ζητημάτων που συνοδεύουν την απόφαση αυτή, ώστε να διασφαλιστεί η βιώσιμη ακαδημαϊκή λειτουργία του νέου τμήματος, χωρίς να επιβαρύνονται οι ήδη μειωμένοι ανθρώπινοι και υλικοί πόροι που υποστηρίζουν τη λειτουργία των υπόλοιπων τμημάτων του Πανεπιστημίου σήμερα. 
Όπως επισημαίνεται, η ίδρυση του νέου Τμήματος είναι αποτέλεσμα προσπαθειών πολλών ετών του Πανεπιστημίου για την ίδρυση και λειτουργία τμήματος Τουρισμού, που, όπως εκτιμά το Πανεπιστήμιο, θα συνεισφέρει στην αναβάθμιση των Τουριστικών Σπουδών της χώρας μας.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Πρυτανική Αρχή, αναφέρονται τα εξής: «Η Σύγκλητος σήμερα, υπερβαίνοντας τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, στοχεύοντας στην υποστήριξη της νέας γενιάς με απόκτηση υψηλού επιπέδου γνώσεων και δεξιοτήτων σε ανταγωνιστικούς τομείς υποστήριξης της αναπτυξιακής προοπτικής της χώρας, όπως ο Τουρισμός και οι συνέργειές του με άλλες επιστημονικές περιοχές, ανταποκρίθηκε θετικά και αποφάσισε, θέτοντας ξεκάθαρους ακαδημαϊκούς όρους, την ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Αναμένει, όμως, από την Πολιτεία την υποστήριξη της απόφασης αυτής με διαχρονική συνέπεια».

 

Διαδικαστικά, τα επόμενα βήματα περιλαμβάνουν την έκδοση της σχετικής απόφασης του Πρύτανη του Ιδρύματος και ακολούθως την έγκριση της απόφασης αυτής από το Συμβούλιο του Ιδρύματος.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer