Πορεία προς την Αθήνα κατά της ανεργίας διοργανώνει ο δήμος Πατρέων με κεντρικό σύνθημα «δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα»
Πάτρα-Αθήνα με τα πόδια κατά της ανεργίας
Κοινωνία
10/03/2016 | 19:38

Πορεία προς την Αθήνα κατά της ανεργίας διοργανώνει ο δήμος Πατρέων με κεντρικό σύνθημα «δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα».

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης, η πορεία θα ξεκινήσει από την Πάτρα, την Κυριακή 3 Απριλίου, και αναμένεται να φθάσει στην Αθήνα την Κυριακή 10 Απριλίου, όπου έχει προγραμματιστεί εκδήλωση στην πλατεία Συντάγματος.

Κατά τη διάρκεια της πορείας, όπως είπε ο δήμαρχος, «θα γίνουν σε όλες τις πόλεις όπου θα διανυκτερεύσουμε, συγκεντρώσεις, συναυλίες, διαδηλώσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις».

Ειδικότερα, στάσεις και συγκεντρώσεις θα γίνουν στο Αίγιο, στην Ακράτα, στο Ξυλόκαστρο, στην Κόρινθο στα Μέγαρα, στους Αγίους Θεοδώρους, στην Ελευσίνα και στο Χαϊδάρι, ενώ οι συμμετέχοντες στην πορεία θα διανυκτερεύουν σε αθλητικά κέντρα των προαναφερόμενων πόλεων.

Στο πίσω μέρος της πορείας θα ακολουθούν βαν του Δήμου Πατρέων για την ξεκούραση των συμμετεχόντων και την αποθήκευση των αποσκευών.

Επίσης, κάθε πρωί θα αναχωρούν από την Πάτρα λεωφορεία για να μεταφέρουν όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις που θα γίνονται στις πόλεις απ΄ όπου θα περνά η πορεία και στη συνέχεια θα επιστρέφουν στην Πάτρα.

Ακόμη, την Κυριακή 10 Απριλίου θα αναχωρήσουν λεωφορεία για την Αθήνα, προκειμένου να μεταφέρουν στην πρωτεύουσα, όσους θέλουν να πάρουν μέρος στην συγκέντρωση, που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Συντάγματος.

Αναφερόμενος στην πορεία, ο Κώστας Πελετίδης είπε ότι και φιλοδοξούμε να μετατραπεί σ’ ένα μεγάλο λαϊκό ποτάμι συμμετοχής, διαμαρτυρίας και διεκδίκησης».

Όσον αφορά στη συμμετοχή ο δήμαρχος Πατρέων είπε ότι «τα πρώτα μηνύματα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά» και πρόσθεσε: «Ήδη οι φορείς της πόλης μας έχουν δηλώσει μαζική συμμετοχή, ενώ σχετικές αποφάσεις λαμβάνουν σωματεία του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα». Ακόμη, όπως είπε ο δήμαρχος, υπέρ της πορείας έχουν ταχθεί άνθρωποι του αθλητισμού και του πολιτισμού.

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer