«Ναι» και «παρών» μπαίνουν στην ζυγαριά της πολιτικής αρένας με την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση να… ελπίζουν για επιβεβαίωση των προβλέψεών τους.

Με το κλίμα ιδιαίτερα ηλεκτρισμένος εξαιτίας των υποθέσεων του Παύλου Χαϊκάλη και των ΑΝΕΛ, λίγες ώρες πριν από τη δεύτερη ψηφοφορία στη Βουλή για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας τα επιτελεία στο Μαξίμου και στην Κουμουνδούρου έχουν πάρει φωτιά, ενώ όλων το βλέμμα και το ενδιαφέρον είναι στραμμένο στους ανεξάρτητους βουλευτές.

Δεδομένου πως και σε αυτήν χρειάζονται 200 ψήφοι για να εκλεγεί Πρόεδρος, η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση και σήμερα, όπως και την προηγούμενη Τετάρτη, θα μετρήσουν τη δυναμική τους για την τρίτη και τελευταία ψηφοφορία της Δευτέρας 29 Δεκεμβρίου.

Τα σίγουρα «ναι» που έχει η κυβέρνηση

Η κυβέρνηση ξεκινάει τη μάχη για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας με τα «ναι» των 155 βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και τους πέντε ανεξάρτητους βουλευτές που υπερψήφισαν στην 1η ψηφοφορία, τους Σπύρο Λυκούδη, Χρήστο Αηδόνη, Γρηγόρη Ψαριανό, Γιώργο Νταβρή και Κατερίνα Μάρκου, ανεβάζοντας τον αριθμό στους 160. Σήμερα, και μετά τον ελιγμό συναίνεσης του Αντώνη Σαμαρά την Κυριακή, στους 160 έχουν προστεθεί και οι Παναγιώτης Μελάς, Βασίλης Οικονόμου, Γιάννης Κουράκος και Μίκα Ιατρίδη και ενδεχομένως για τη δεύτερη ψηφοφορία οι Κώστας Γιοβανόπουλος, Γιώργος Κασαπίδης, αλλά και οι ανεξάρτητοι πρώην χρυσαυγίτες Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος και Στάθης Μπούκουρας.

Τα «παρών»
Εκτός από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ, της ΧΑ, της ΔΗΜΑΡ και των ΑΝΕΛ που, όπως φαίνεται, θα ακολουθήσουν την κομματική γραμμή και θα ψηφίσουν «παρών», υπάρχουν και οκτώ ανεξάρτητοι βουλευτές που παραμένουν σταθεροί και δεν ψηφίζουν υπέρ του Σταύρου Δήμα. Πρόκειται για τους Θεόδωρο Παραστατίδη, Μάρκο Μπόλαρη, Πάρι Μουτσινά, Οδυσσέα Βουδούρη, Χρυσούλα Γιαταγάνα, Ραχήλ Μακρή, Θεοδώρα Τζάκρη και Βασίλη Καπερνάρο.