Φέτος στην Κεφαλονιά έχουν δημιουργηθεί 12 τμήματα σε Αργοστόλι, Ληξούρι, Μακριώτικα και Πόρο. Ανάμεσα στις ομάδες αυτές υπάρχουν τρεις που καταρτίζονται στα Μακριώτικα.
Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ πάει βόλτα στα Μακριώτικα
Κοινωνία
03/04/2011 | 11:35

 Το πρόγραμμα Ελληνομάθειας του ΙΔΕΚΕ στην Κεφαλονιά αναπτύσσεται από το 2006 και μετά από λίγο απέκτησε το όνομα «ΟΔΥΣΣΕΑΣ». Το πρόγραμμα  οργάνωσε και λειτουργεί η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης (Γ.Γ.Δ.Β.Μ.) του Υπουργείου Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων. Η υλοποίηση του Έργου έχει ανατεθεί στο Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.) που υπάγεται στη Γ.Γ.Δ.Β.Μ. και συγχρηματοδοτείται από την Ε.Ε.

Στο νησί μας ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ έχει καταρτίσει στην Ελληνική γλώσσα, την Ιστορία και τον πολιτισμό , άτομα από διαφορετικές χώρες και κουλτούρες και για δύο χρονιές – 2009 & 2010-εκπαιδευόμενοι από την Κεφαλονιά πήραν μέρος στις εξετάσεις Πιστοποίησης Ελληνομάθειας, φέρνοντας  υψηλά αποτελέσματα.

  Φέτος στην Κεφαλονιά  έχουν δημιουργηθεί 12 τμήματα σε Αργοστόλι, Ληξούρι, Μακριώτικα και Πόρο. Ανάμεσα στις ομάδες αυτές υπάρχουν τρεις που καταρτίζονται στα Μακριώτικα : δύο ομάδες επιπέδου Α2 και μία επιπέδου Α1.

Την Παρασκευή 01 Απριλίου, με αφορμή το έθιμο της Πρωταπριλιάς , τα τρία τμήματα διοργάνωσαν μία μικρή εκδήλωση, όπου οι εκπαιδευτές και οι εκπαιδευόμενοι είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους και να παρουσιάσουν ήθη και έθιμα από τον τόπο τους, να μαγειρέψουν παραδοσιακά και μη-φαγητά και να χορέψουν στους ήχους μουσικής από τις χώρες καταγωγής τους.

Ενδιαφέρον παρουσίασε η προσπάθεια των ατόμων από το επίπεδο Α1, όπου οι μαθητές ξεκίνησαν ουσιαστικά από το μηδέν να μαθαίνουν την ελληνική γλώσσα. Το τρακ τους για το αν θα γίνουν κατανοητοί ήταν μεγαλύτερο , αλλά τα έβγαλαν εις πέρας μια χαρά!

 ideke3

   Στην εκδήλωση παραβρέθηκε η Χαρά Καλογηράτου, υπεύθυνη του προγράμματος ΟΔΥΣΣΕΑΣ για το νομό μας, καθώς και ο κος Κουγιανός, Διευθυντής του σχολείου Μακριώτικων που προσφέρει τη φιλοξένια και την αγαστή συνεργασία του στο πρόγραμμα .

Οι εκπαιδευτές Νίκη Αλεξάτου, Γιώργος Ματαράγκας και Στέλλα Λιάτου, όπως η  κα Καλογηράτου και ο κος Κουγιανό,  μαζί με τους μαθητές χόρεψαν και δοκίμασαν γεύσεις από Ελλάδα, Αλβανία, Αγγλία , Βουλγαρία και Φιλιππίνες.

Η εκδήλωση έκλεισε με πολύ χορό και πολλά χαμόγελα ψυχής.

ideke2

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer