Αναλυτική ενημέρωση από τον πρόεδρο του ΤΕΕ Σταύρο Τραυλό για την αλλαγή των ΖΟΕ Αργοστολίου.
Η εκτός σχεδίου δόμηση σταδιακά καταργείται
Κοινωνία
03/04/2011 | 11:25

Στην πρόσφατη  Ν.Ε.  επιτροπή που έγινε στην αίθουσα της πρώην Νομαρχίας με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη κου Κουρή ,του συλλόγου ιδιοκτητών ακινήτων προεξέχοντος του προέδρου του κου Παναγή Γεράκη, πολλών εκλεκτών συναδέλφων και πλήθος απλών πολιτών συζητήθηκαν τα εξής θέματα :

  1. έγινε ενημέρωση από τον πρόεδρο της ΝΕ κο Σταύρο Τραυλό και τα λοιπά μέλη της ΝΕ για τα πρόσφατα νομοσχέδια του ΥΠΕΚΑ (βιοποικιλότητα-ζωνες υψηλής παραγωγικότας) τα οποία αφορούν την εκτός σχεδίου δόμηση , την δόμηση εντός οικισμών, τις περιοχές Natura κ.α.
  2. Συζητήθηκε το θέμα που έθεσε ο σύλλογος ιδιοκτητών ακινήτων για την αλλαγή των ΖΟΕ Αργοστολίου.

 

Σχετικά με το πρώτο θέμα και για την σωστή ενημέρωση του κοινού σημειώνουμε τα παρακάτω

  • Η εκτός σχεδίου δόμηση σταδιακά καταργείται τόσο με τους περιορισμούς στις ΖΟΕ, Natura όσο και με την θέσπιση των ζωνών υψηλής παραγωγικότητας.
  • Μέσα στις Natura το όριο αρτιότητας ορίζεται στα 10 στρ , καταργούνται οι παρεκκλίσεις των 2στρ-επί επαρχιακού κλπ και είναι άρτια κατά παρέκκλιση τα υπάρχοντα 4στρ.
  • Για τα οικόπεδα εντός οικισμών που έχουν δημιουργηθεί με παραχώρηση λωρίδας εδάφους για την κατασκευή δρόμου μετά το 1985, το νομοσχέδιο προβλέπει την αναγνώριση του δρόμου στο δίκτυο των κοινοχρήστων χώρων (και άρα την οικοδομησιμότητα του οικοπέδου)μέσω της αποκεντρωμένης διοίκησης.

 

Σχετικά με το δεύτερο θέμα και μετά από μια υψηλού επιπέδου συζήτηση αποφασίστηκε ομόφωνα

  •  
    1. ότι ήρθε η ώρα για τον ενιαίο χωροταξικό σχεδιασμό του νησιού, οι συνθήκες είναι ώριμες και η ύπαρξη ενός μόνο δήμου αποτελεί την καλύτερη εξέλιξη για την σωστή αντιμετώπιση της χωροταξίας.
    2. η επικαιροποίηση από την ΠΙΝ του γενικού χωροταξικού των Ιονίων Νησων
    3. η συνολική αντιμετώπιση των στερεών και υγρών αποβλήτων του νησιού καθώς και η κατάρτιση ολοκληρωμένου σχεδίου διαχείρισης υδάτινων πόρων.
    4. η δημιουργία μικτού οργάνου με την συμμετοχή των επιστημονικών και παραγωγικών φορέων με σκοπό την ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών για τα παραπάνω.

Χαρακτηριστικά ο κος Αντιπεριφερειάρχη στην ομιλία του τόνισε :

«η σημερινή συνεδρίαση είναι ιστορική αφού για πρώτη φορά υπάρχει στόχος και είναι  κοινά αποδεκτός για την βιώσιμη ανάπτυξη της Κεφαλονιάς»

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer