Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δικαίου, ενώ την παρακολούθησαν και οι Αντιπρόεδροι του T.E.I. Ιονίων Νήσων, καθηγητές κ.κ. Σωτήριος Σούλης και Ιωάννης Δραγώνας.
Ομιλία του Ναπολέοντα Μαραβέγια στην εκδήλωση με θέμα «Δικαιοσύνη και Κοινωνικές Ανισότητες»
Κοινωνία
17/06/2014 | 11:12

Στις 12 Ιουνίου 2014, ο Καθηγητής του Πανεπιστήμιου Αθηνών και Πρόεδρος της Δ.Ε. του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων Ναπολέων Μαραβέγιας συμμετείχε στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου, με θέμα «Δικαιοσύνη και Κοινωνικές Ανισότητες». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δικαίου, ενώ την παρακολούθησαν και οι Αντιπρόεδροι του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων, καθηγητές κ.κ. Σωτήριος Σούλης και Ιωάννης Δραγώνας.

Στην ομιλία του ο κ. Μαραβέγιας αναφέρθηκε στις δύο μεγάλες κατηγορίες κοινωνικών ανισοτήτων: τις ανισότητες στην αφετηρία και τις ανισότητες στο αποτέλεσμα. Όσον αφορά την πρώτη κατηγορία, σχετίζεται με τις ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση και τις οικονομικές δυνατότητες.

Όπως τόνισε ο κ. Μαραβέγιας, το κομβικό σημείο, στο οποίο διαφοροποιούνται μεταξύ τους οι οικονομικές θεωρίες, είναι ο ρόλος του κράτους και η παρέμβασή του ή μη για τη εξισορρόπηση των ανισοτήτων. Αναφέρθηκε επίσης στον ρόλο της δικαιοσύνης και στην ιστορική πορεία του φαινομένου και την εξέλιξή του.

Στο πάνελ της εκδήλωσης συμμετείχε επίσης ο καθηγητής Πολιτικής Φιλοσοφίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, κύριος Θεόδωρος Γεωργίου, ενώ τη συζήτηση συντόνισε η καθηγήτρια Δημοσίου Δικαίου της Νομικής Σχολής Αθηνών, κ. Γλυκερία Σιούτη.

 

Τη συζήτηση παρακολούθησαν μέλη της επιστημονικής κοινότητας, σπουδαστές και προσωπικότητες με ενδιαφέρον στα  ζητήματα της κοινωνίας και της οικονομίας.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer