Ενισχύεται ο ρόλος του γονέα καθώς του παρέχεται εκπαίδευση σε στρατηγικές που αφορούν την αυτονομία και την υπευθυνότητα των παιδιών
Ομάδες βιωματικής προσέγγισης για γονείς από τον “Απόπλου”
Κοινωνία
23/01/2014 | 20:15

Το Κέντρο Πρόληψης της Χρήσης  των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Κεφαλληνίας και Ιθάκης “Απόπλους”, στα πλαίσια  υλοποίησης των προγραμμάτων πρόληψης προτείνει και πραγματοποιεί ομάδες βιωματικής προσέγγισης για γονείς. Ήδη άρχισαν τη λειτουργεία τους 2 ομάδες γονέων, η μία στο Αργοστόλι στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης και η  δεύτερη στην Πύλαρο, στο Δημοτικό Σχολείο.

Μέσω των ομάδων αυτών ενισχύεται ο ρόλος του γονέα καθώς του παρέχεται εκπαίδευση σε στρατηγικές και τρόπους  που αφορούν την αυτονομία και την υπευθυνότητα των παιδιών. Στις συναντήσεις  αυτές οι γονείς έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν εμπειρίες και να επεξεργαστούν θέματα που αφορούν στην επικοινωνία στην οικογένεια, στις ανάγκες παιδιών και γονιών, στην αυτοεκτίμηση, στην έκφραση συναισθημάτων καθώς και σε θέματα πρόληψης και προαγωγής της σωματικής και ψυχικής υγείας.

Το πρόγραμμα αυτό ολοκληρώνεται σε 12 συναντήσεις διάρκειας 2 ωρών  και πραγματοποιείται μια φορά την εβδομάδα. Ο “Απόπλους” βρίσκεται σε επικοινωνία και με άλλους συλλόγους γονέων της  Κεφαλονιάς και Ιθάκης για την προσεχή υλοποίηση δράσεων που αφορούν στους γονείς.

Όσοι επιθυμούν τη συμμετοχή τους σε ομάδα γονέων που λειτουργεί το Κέντρο Πρόληψης “Απόπλους” μπορούν να επικοινωνήσουν με τα στελέχη του κέντρου στο τηλ. 26710-27320,

fax 26710-27321 και στο  e-mail apoplus@otenet.gr.

apoploys

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer