H περίοδος που ήδη διανύουμε είναι σημαντική για τους μελισσοκόμους που πραγματοποιούν σημαντικές εργασίες που καθορίζουν την καλή ή όχι πορεία του μελισσοσμήνους
Οδηγίες προς μελισσοκόμους
Κοινωνία
23/01/2014 | 20:42

Ο Ενιαίος  Αγροτικός Συνεταιρισμός τονίζει ότι, η περίοδος που ήδη διανύουμε είναι σημαντική για τους μελισσοκόμους οι οποίοι πραγματοποιούν σημαντικές εργασίες που καθορίζουν την καλή ή όχι πορεία του μελισσοσμήνους. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Μελισσοκομίας η τοποθεσία διαμονής της μέλισσας για την χειμωνιάτικη περίοδο πρέπει να είναι πολύ καλά προστατευμένη. Bασική προϋπόθεση είναι την συγκεκριμένη τοποθεσία να τη βλέπει ο ήλιος πολλές ώρες την ημέρα δίχως να έχει υψηλή υγρασία και να είναι υπήνεμη. Επιπλέον, ο μελισσοκόμος οφείλει να αποφύγει περιοχές του Νομού όπου πλήττονται από ακραία καιρικά φαινόμενα ή επικρατούν ομίχλες ή έχουν κακό αερισμό, χιόνια ή λάσπες.

Ο Ενιαίος Αγροτικός Συνεταιρισμός στο Αργοστόλι, συνεχίζοντας τις πρωτοβουλίες διευκόλυνσης των Κεφαλλήνων και Θιακών επαγγελματιών και ερασιτεχνών μελισσοκόμων γνωστοποιεί ότι, αναλαμβάνει την ενημέρωση – εξυπηρέτηση όσων επιθυμούν να προβούν στην έκδοση επαγγελματικού βιβλιαρίου μελισσοκόμου αφενός και αφετέρου μπορεί και εφοδιάζει οικονομικά την αγορά με μελισσοτροφές και απαιτούμενο εξοπλισμό και αξεσουάρ.

Από τον Ενιαίο Αγροτικό Συνεταιρισμό Κεφαλληνίας & Ιθάκης

melissokomos

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer