«Βάσει των δεδομένων που έχουμε επεξεργαστεί μέχρι στιγμής στο Γραφείο Προϋπολογισμού, ύφεση θα έχουμε σίγουρα. Περιμένουμε να δούμε που θα κυμανθεί» επισημαίνει ο κ. Μαραβέγιας
Μαραβέγιας στον ΣΚΑΪ: Ύφεση και το Α΄ τρίμηνο του 2017
Οικονομία
12/03/2017 | 17:21

Σε ύφεση θα παραμείνει η ελληνική οικονομία και το α’ τρίμηνο του 2017, εκτιμά σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο αντιπρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Mέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, Ναπολέων Μαραβέγιας.

«Βάσει των δεδομένων που έχουμε επεξεργαστεί μέχρι στιγμής στο Γραφείο Προϋπολογισμού, ύφεση θα έχουμε σίγουρα. Περιμένουμε να δούμε που θα κυμανθεί» επισημαίνει ο κ. Μαραβέγιας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το δ’ τρίμηνο του 2016 η ελληνική οικονομία κατέγραψε ύφεση της τάξης του 1,1% έναντι του δ΄ τριμήνου του 2015 και ύφεση της τάξης του 1,2% έναντι του γ’ τριμήνου του 2016.

«Είχαμε ήδη προεξοφλήσει την εξέλιξη αυτή, ότι το 4ο τρίμηνο δεν θα ήταν καλό για την ελληνική οικονομία. Πρέπει να καταλάβει ο μέσος πολίτης πως κάθε μείωση του ΑΕΠ είναι μείωση εισοδήματος» εξηγεί ο κ. Μαραβέγιας.

Ο κ. Μαραβέγιας καλεί την κυβέρνηση να κλείσει την αξιολόγηση το συντομότερο δυνατόν. «Δημιουργείται ένα κλίμα αβεβαιότητας τόσο μεγάλης, της οποίας το κόστος δεν μπορεί να προσμετρηθεί. Η κυβέρνηση πρέπει να τελειώνει με την αξιολόγηση» καταλήγει ο κ. Μαραβέγιας.

Πηγή: skai.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer